Siste nytt om MGP 2023

Backstage på MGP 2022. Foto: Alexander Gjørøy / ESC Norge

Det er foreløpig ikke mange bekreftede nyheter fra NRK rundt den kommende MGP-sesongen, men her har vi samlet det som foreløpig er kjent, samt de aller heteste ryktene!

Etter en MGP-finale med lave seertall i 2022 (737.000), luktet det en eller annen form for nedskalering for 2023-sesongen. MGP-general Stig Karlsen har bekreftet for Grand Prix podkasten denne uken at det kun blir tre delfinaler i 2023, men at antallet låter blir det samme som i fjor. 21 sanger skal derfor konkurrere om å representere Norge i Liverpool.
Endringen til tre delfinaler begrunner han med at de vil ha en solid MGP-måned, istedenfor å vanne det ut. Alle tilbakemeldinger peker mot at det blir litt for mye og for lenge, og det blir enklere å forstå og lettere følge med på MGP hvis det blir litt færre delfinaler, sier han.

Datoer

Tidligere har vi spekulert i om MGP-finalen vil være den 11. februar, men med MGP-oppstart og første delfinale 14. januar, og kun tre delfinaler, vil finaledatoen dermed bli den 4. februar.

  • 1. delfinale: 14. januar
  • 2. delfinale: 21. januar
  • 3. delfinale 28. januar
  • Den store finalen 4. februar

Pakk sekken – vi skal ut av Oslo!

Foto: Stein Langørgen – CC BY-SA 4.0

I følge flere ulike kilder får vi i ESC Norge vite at MGP-finalen skal tilbake til Trondheim i 2023, men dette er foreløpig ikke bekreftet av NRK.

Det Stig Karlsen bekrefter til Grand Prix podkasten er at det blir en stor finale, der det skal være mulig for alle å få seg billett til showet. Han sier også at det blir størrelsesforskjell på delfinalene og finalen.

På livesendinger med oss, under pandemien, har MGP-generalen snakket varmt om 2020-finalen og Trondheim, og han har sagt det ville være gøy å få gjøre MGP utenfor Oslo igjen. Etter to år med pandemi og sendinger uten publikum, ute på H3 arena, virker det nå som at 8-9000 seere skal få oppleve finalesendingen live i Trondheim Spektrum 2023.

Fra MGP-finalen 2020 i Trondheim Spektrum. Foto: Mandy Pettersen

Nye programledere

Etter åtte år med Kåre Magnus Bergh er det i 2023 klart for en helt ny programlederduo. På nyåret er det artist Stian «Staysman» Thorbjørnsen og P3-profil Arianrhod «Arian» Engebø som skal lose seerne trygt gjennom de fire sendingene, avstemmingen og kåring av vinneren.

Foto: Ulrik Kramer/NRK

Juryordning

I tidligere livesendinger med ESC Norge har Stig Karlsen sagt at de vil vurdere å ta tilbake en juryordning, men at de ikke gjorde dette i 2021 og 2022 på grunn av, blant annet, pandemien og at de ville gjøre det ordentlig dersom de først skulle bringe juryordningen tilbake på planen.

I Grand Prix podkasten kan ikke Karlsen bekrefte noe rundt jury, men han sier at det jobbes og tenkes rundt de siste detaljene rundt dette – og det tittes veldig seriøst på. Han sier også at hvis man skal vinne Eurovision så er det en fin ting å legge seg tett opp mot det som gjøres i Eurovision.

De heteste ryktene

Utover høsten og vinteren skal vi ha en egen artikkelserie der vi dykker dypere ned i navnene som kan være aktuelle for 2023, men allerede nå er det mye snakk rundt et par artister. Navn som både KEiiNO og Ulrikke har svirret i fanmiljøet helt siden i våres, men sistnevnte skal etter planen spille Mamma Mia til våren.

Blir det et MGP-comeback for KEiiNO? Foto: escNorge

Flere tidligere MGP-vinnere skal være interessert i å delta i MGP 2023, både på artist- og låtskriversiden. Flere har også sendt inn låter og har vært med på låtskrivercamper gjennom sommeren og høsten.

Vi har også snakket med flere artister som har lyst på et MGP-comeback i 2023, disse skal vi komme tilbake til, men ved å lete litt på Instagram ser man at både EMMY, Kjetil Mørland, Elsie Bay og Gaute Ormåsen har jobbet med musikk på låtskrivercamper.

I følge vår skribent Anders Tangen, har han kilder som kan fortelle at det jobbes rundt et mulig pauseinnslag der både Subwoolfer og Alexander Rybak skal være involvert.

Vår første livesending om 2023

Vi gleder oss over at en ny sesong endelig er i gang, og snakker om siste nytt, rykter, forventninger og ønsker for 2023-sesongen, live klokka 20.00 i kveld.

Del:
Relaterte artikler