Nederland har valgt artister for 2023

Foto: Jasper Suyk

Mia Nicolai og Dion Cooper er valgt ut til å representere Nederland i Eurovision Song Contest 2023.

For to år siden ble Mia og Dion oppdaget av tidligere Eurovision-vinner Duncan Laurence og låtskriver Jordan Garfield som så førte dem sammen. De fant hverandre musikalsk umiddelbart. Ikke bare fungerte stemmene deres godt sammen, budskapet de ønsket å dele var også likt. Musikken deres gir rom for å vise sårbarhet og følelser. De ønsker begge å berøre mennesker, og musikk er et fantastisk språk å uttrykke og dele disse følelsene med.

Kvartetten skrev deretter en sang sammen som imponerte hele den nederlandske utvelgelseskomiteen, og de ble da enstemmig valgt til å være det nederlandske bidraget til Eurovision Song Contest 2023.

«Vi mottok mange sanger i år, spesielt fra unge talenter, noe vi ser på som en flott utvikling. Mia Nicolai og Dion Cooper er selv eksentriske unge talenter, så vel som låtskrivere med en historie å fortelle. Valgkomiteen var uten unntak svært positive til sangen deres, der stemmene deres fungerer vakkert sammen. Selv om vi ikke kan si for mye om sangen nå, kan vi si at det er en sang som er særegen, frittalende og meningsfull, og vi er ikke i tvil om at den vil skille seg ut i positiv forstand i Eurovision.»

Eric van Stade, general director at AVROTROS

MIA NICOLAI

Musikk har vært en stor del Mias liv. Hun begynte å ta fiolin- og pianotimer da hun var tre. Hun hadde en veldig kreativ oppvekst inkludert drama, ballett, musikk og historiefortelling. I ung alder skjønte hun at hun hadde store drømmer. Etter å ha bodd i Melbourne, London, Mexico og New York har hun nå bosatt seg i Los Angeles med et artistvisum for å realisere disse drømmene. Mia finner inspirasjon i kunstnere som David Bowie, men mer enn noe annet i kreativitetens frie uttrykk og ulike kunstformer.

Debutsingelen hennes ‘Set Me Free’ handler om reiser og hennes behov for fullstendig frihet. Mia viser gang på gang hvordan hennes store drømmer går i oppfyllelse, ett skritt av gangen. I november 2020 ga hun ut sin andre singel ‘Mutual Needs’, som fikk sin premiere i Amerika på det berømte Zane Lowe Radio-showet, et stort navn i musikkverdenen.

MIA NICOLAI – MUTUAL NEEDS

Som barn ble Mia mobbet. Det etterlot dype arr, men samtidig tente det en flamme i henne, og en vilje til å gjøre drømmer til virkelighet. Mia lar ingenting komme i veien for henne og nyter livet som den hun velger å være. Budskapet hun ønsker å formidle er at fortiden din ikke sier noe om fremtiden, og du har den fremtiden i dine egne hender. Du kan gjøre deg selv til den personen du drømmer om å være.

DION COOPER

Som for Mia startet drømmen om å bli musiker tidlig for Dion. Faren hans var trommeslager på fritiden og oppdro Dion musikalsk på musikere som Toto, The Beatles og Jimi Hendrix. Det var der han fikk sin kjærlighet til musikk. Han tok opp en gitar for første gang da han var femten og har aldri sluppet den siden. I årene som fulgte begynte han å synge og skrive sin egen musikk. Hans søken etter å finne sitt kunstneriske jeg gikk hånd i hånd med et bevisst valg også om å søke personlig vekst. Denne parallelle personlige og profesjonelle utviklingen finner man i hans første EP, fra 2021, «Too Young Too Dumb». EP’en ble etterfulgt av singelen ‘Fire’, som han ga ut sammen med Maxine og som nådde nesten en million strømmer på bare noen få måneder.

DION COOPER feat MAXINE – FIRE

Musikken Dion produserer er rå, autentisk og ofte sett på som en refleksjon av den personlige veksten han gjennomgår. Han beskriver musikken sin som klassisk-rock-møter-sanger-låtskriver, eller Bryan Adams møter Harry Styles. ‘Bring the joy’ er mantraet som inspirerer Dions musikk og liv. Han er på en reise for å bli den beste versjonen av seg selv, og ønsker å dele med verden all den lykke, kunnskap og glede han samler på veien. Og det er budskapet hans: lykke er i dine egne hender, og du bruker hendene dine til å dele.

Vi ønsker Mia og Dion lykke til på ferden mot Liverpool og Eurovision Song Contest i mai. Følg oss for fler nyheter om artistutvelgelser og nasjonale finaler.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien