Norske innslag i Eesti Laul!

Kjetil Mørland. Foto: Privat

I kveld offentliggjorde den estiske kringkasteren ERR de ti første semifinalistene i Eesti Laul 2023. Og der var det hyggelige nyheter for oss fra Norge!

To norske låtskrivere er med i den første semifinalen, som holdes torsdag 12. januar, Ketil Mørland og Anne Gudrun Michaelsen. Mørland har deltatt flere ganger som artist og låtskriver i MGP, og representerte oss i Eurovision i 2015 sammen med Debrah Scarlett med A Monster Like Me, som de sang til 8. plass. I 2019 framførte han sin egen låt En livredd mann i MGP-finalen. I Eesti Laul har han skrevet House of Glass sammen med artisten Janek, som skal framføre den.

Semifinalister Eesti Laul 2023. Foto gjengitt med tillatelse fra ERR

– Janek tok kontakt og spurte om jeg ville hjelpe med å skrive en låt til ham. Han bor i London så det var ikke lange turen for ham å komme ned til studioet mitt i Brighton. Janek har prøvd mange ganger å komme inn så det var gøy at jeg kunne hjelpe med å oppfylle drømmen hans, sier Mørland til ESC Norge.

Anne Gudrun Michaelsen fra Alta, nå bosatt i Oslo er med i låtskriverteamet bak Bad Philosophy, bl. a. sammen med artisten og den estiske poplegenden Stig Rästa. Han og Elina Born endte en plass og fire poeng foran Mørland og Scarlett i 2015 med Goodbye to Yesterday.

Ellers merker vi oss at Wouter Hardy, som var med å skrive den nederlandske vinneren Arcade til Duncan Laurence i 2019 prøver seg.

På artistsiden er det flere fra tidligere utgaver som gjør et nytt forsøk på å få representere Estland i Eurovision. Som Sissi, datteren til Dave Benton, som var med og vinne for Estland i 2001, Andreas, Elysa og countryrockbandet Wiiralt. For fotballinteresserte kan nevnes at Andreas er sønn til Mart Poom, som fikk 120 landskamper mellom stengene til det estiske landslaget og hele fem engelske klubber, deriblant Arsenal på klubb-CV-en.

Dette er oppsettet for den første semifinalen:

  • Sissi – Lighthouse (Sissi Nylia Benita)
  • Carlos Ukareda – Whiskey Won’t Forget (Carlos Ukareda, Gevin Niglas, Chris Roberts)
  • Janek – House Of Glass (Janek Valgepea, Ketil Mørland)
  • Alika – Bridges (Alika Milova, Wouter Hardy)
  • Ellip – Pretty Girl (Pille-Riin Karro, Meelis Meri)
  • Andreas – Why Do You Love Me (Andreas Poom, Alan Roy Scott, Julia Sundberg)
  • Kaw – Valik (Gevin Niglas, Jesse Keihäsvuori)
  • Wiiralt & Ultima Thule – Salalik (Martin Saaremägi, Vahur Krautman)
  • Elysa – Bad Philosophy (Stig Rästa, Vallo Kikas, Elisa Kolk, Anne Gudrun Michaelsen, Alex Ghinea)
  • Meelik – Tuju (Andres Kõpper, Meelik Samel, Rain Parve, Martin Petermann)

Semifinale 2 går lørdag 14. januar, mens finalen er lørdag 11. februar.

Her et gjensyn med Stefan, som sang Estland til 13. plass i Torino i år med Hope.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien