Flere artister ryktes være klare for Melodifestivalen 2023

Tone Sekelius - Foto: Kristian Pohl

Ryktene vil ingen ende ta i Sverige! Til tross for at det fortsatt er noen uker til SVT offentliggjør artistene som skal delta i Mello 2023, begynner lista over hvem som visstnok skal være klare å bli lang.

Navnene som Aftonbladet skal ha snappet opp via sine kilder denne gangen er Eva Rydberg & Ewa Roos, Axel Schylström og Laurell Barker. Aftonbladet har i tillegg fått nyss om at Tone Sekelius er tilbake og at Kiana Blanckert og Rejhan Bellani gjør sin debut i Mello.

 Eva Rydberg & Ewa Roos

Veteranene Eva og Ewa hadde det visst så moro da de var med i 2021 med Rena rama ding dong, at de gjerne ville gjøre Mello igjen. Rena rama ding dong kom seg til semifinalen, men der ble den slått ut. Låta ble allikevel en stor hit, ikke minst blant svenske barn og til slutt solgte den til gull.

Mest sannsynlig har veteranene tenkt som så «Hvorfor endre på noe som funker?». Derfor sies det at de stiller med låt i samme sjanger som sist, en såkalt revyschlager.

Eva Rydberg & Ewa Roos – Rena rama ding dong – Melodifestivalen 2021

Axel Schylström

For Axel blir dette andre gang han er med i Melodifestivalen som artist. Han debuterte i 2017 med låta När ingen ser, som kom seg til det som den gang het «Andra Chansen». I 2022 var han en av låtskriverne bak låten Som du vill som ble fremført av Theoz, og som kom seg til finalen.

At Axel står på scenen er ingen selvfølge. Som 19-åring var han involvert i en alvorlig ulykke etter å ha klatret opp på toppen av et tog. Der kom han i kontakt med kraftledninger og fikk 16 000 volt gjennom kroppen. Dette resulterte i brannskader på 70 % av kroppen hans. Etter lang rekonvalesens debuterte han i svenske Idol i 2015. Alex skal selv ha sagt at adrenalinet han føler når han går på scenen, fjerner mye av smertene han har.

Axel Schylström – När ingen ser – Melodifestivalen 2017

Laurell Barker

Laurell Barker er langt fra noe nytt navn i Melodifestivalen. Hun er godt kjent som låtskriver og har bidratt på så mange som ti låter i Melodifestivalens historie. Sist gang var med Faith Kakembos låt Freedom som gikk direkte til finalen i år. I 2019 ble Laurell historisk, som den første kvinnelige låtskriveren med tre låter i Eurovision-finalen, henholdsvis for Tyskland, Storbritannia og Sveits.

Men nå er det visst Laurells tur til å stå i front på scenen. I 2021 ga hun ut to singler som soloartist, Habit og Get Loud.

Laurell – Habit 

Tone Sekelius

Tone gjorde seg godt bemerket i Melodifestivalen 2022. Med ett fantastisk nummer med årets klesbytte og ikke minst en fengende låt, endte My Way tilslutt på femte plass i finalen. Hva er da bedre enn å følge opp årets suksess med ny deltagelse neste år? Låta Tone visstnok skal fremføre er en sterk låt som kan overraske.

Etter debuten i Melodifestivalen har Tone gitt ut mer musikk, landet programlederjobb for svenske Paradise Hotell og ikke minst mottatt prisen «Årets hbtq» på QX sin årlige gaygala. Prisen fikk hun i kjølvannet av at hun kom ut som trans i 2021. Etter dette har hun opplevdd mye hets, noe Dagbladet har skrevet om. Vi tok en prat med Tone før finalen tidligere i år, og det kan du ser her.

Tone Sekelius – My Way – Melodifestivalen 2022

Kiana Blanckert

Ett nytt stjerneskudd som endte på delt andre plass i svenske «Talang 2021» skal være klar for sin debut i Melodifestivalen. Kiana Blanckert er ennå kun 15 år, men fyller 16 år i februar neste år. Dette klaffer bra, da reglene sier at artistene som skal delta i Eurovision Song Contest må ha fylt 16 år.

Kiana er født i Australia, men flyttet til Sverige som toåring. Siden januar 2020 har hun spilt July i musikalen Annie og i september 2021 fikk hun platekontrakt med Universal Music Sweden. 

Kiana Blanckert – Finalen av Talang 2021

Rejhan Bellani

Rejhan er også ett nytt stjerneskudd i Sverige. Han deltok også i «Talang 2021», der han sjarmerte seg helt til finalen, men ikke nådde helt opp. 16 åringen kommer fra Uddevalla. Han brenner for musikken og fotball, og håper på å kunne skrive egen musikk og få gitt den ut.

Rejhan Bellani skal i følge Aftonbladets kilder jobbe sammen med artist-, låtskriver- og produsentduoen Albin Johnsén og Mattias Andréasson, men det er usikkert om de står bak låten han eventuelt skal delta med.

Rejhan Bellani – Finalen av «Talang» 2021

Melodifestivalen 2023, de heteste ryktene:

 • Nordman
 • Wiktoria Johansson
 • Loulou LaMotte
 • Marcus & Martinus
 • Theoz
 • Emil Henrohn
 • Panetoz
 • Smash into pieces
 • Melanie Wehbe
 • Paul Rey
 • Elov & Beny
 • Tennessee Tears
 • Maria Sur
 • Ida-Lova
 • Victor Crone
 • Loreen

Melodifestivalen 2023 kommer til følgende byer

 • Delfinale 1: Gøteborg lørdag 4. februar 2023 – Scandinavium
 • Delfinale 2: Linköping lørdag 11. februar 2023 – Saab Arena
 • Delfinale 3: Lidköping lørdag 18. februar 2023 – Sparbanken Lidköping Arena
 • Delfinale 4: Malmö lørdag 25. februar 2023 – Malmö Arena
 • Semifinale: Örnsköldsvik lørdag 4. mars 2023 – Hägglunds Arena
 • Finale: Stockholm lørdag 11. mars 2023 – Friends Arena

Billetter ble lagt ut på Ticketmaster 1. november 2022

Melodifestivalen 2023 blir den 63. i rekken, og vil som vanlig produseres av SVT og sendes på SVT1 og SVT Play. Programledere er Farah Abadi og Jesper Rönndahl. 

Følg oss her på ESC Norge for flere nyheter om Melodifestivalen 2023!

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien