Hva med… Rasmus Thallaug???

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Vi fortsetter detektivarbeidet foran den kommende MGP-sesongen, og i dag skal vi se nærmere på et nytt navn som potensielt kan dukke opp i MGP 2023, nemlig Rasmus Thallaug!

Rasmus Thallaug er låtskriver og produsent, også kjent under artistnavnet Rasmus Thall. I MGP 2022 var han med på scenen som pianist da kjæresten hans, Farida, sang låten Dangerous. Rasmus var både produsent og låtskriver på Dangerous.

Dersom du syns etternavnet hans lyder kjent så er ikke det rart. Rasmus er nemlig barnebarnet til Anita Thallaug som deltok i MGP flere ganger på 60-tallet, og hun representerte Norge i Eurovision Song Contest i 1963 med Solhverv.

Bilde fra da vi møtte Rasmus i sommer. Foto: Christer Høiland

Da vi i sommer gjorde en intervjuserie som het «ESC Praten» var Rasmus en av de vi snakket med. Han la ikke skjul på sin kjærlighet for Eurovision Song Contest og snakket varmt om muligheten til å kunne delta igjen på egenhånd. Se bare her:

Får vi se deg/dere i MGP igjen noen gang?
– Jeg ønsker å være med neste år! Min bestemor Anita Thallaug har vært med seks ganger, og hun er dessverre ikke i så god form lengre. Så jeg vil få hedre henne med å være med i MGP. Hvis jeg kommer med så skal jeg lage en stor fest! Det har jo også vært et spørsmål om jeg og Farida skal gjøre en duett, men jeg har først lyst til å introdusere meg selv i MGP før jeg vil gjøre det. Vi kan ikke ta MGP forgitt, og jeg ønsker å være med å kjempe for MGP. Jeg holder på med en låt nå som jeg planlegger å melde den på neste år, og det er festlåt, som også omhandler inkludering. Og hvis ikke jeg får bli med i år, så skal jeg prøve igjen neste år, og året etter det igjen! Jeg gir ikke opp! Så jeg lover god fest hvis jeg får bli med i MGP! Jeg har jo så sykt lyst til å vinne Eurovision, det er jo drømmen. Jeg vil representere HELE Norge! Jeg vil at folk skal føle at vi er sterke, selv om vi er alene.

Det var tydelig at Rasmus i sommer jobbet for å delta i MGP igjen allerede i 2023! Vi har derfor holdt et lite øye med både han og Farida utover høsten. Når disse to twitter-meldingene ble lagt ut i oktober og november, så fanget det vår oppmerksomhet:

Er det Farida sin tur til å skrive for kjæresten sin? Kanskje de to bytter roller i 2023? Det er i alle fall ikke utenkelig at Rasmus kan dukke opp og lage fest i Melodi Grand Prix på nyåret.

Se andre navn på ryktebørsen til MGP 2023:
Sandra Lyng

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien