Burde vi sendt Rebecca i 2018?

Dette er et blogginnlegg skrevet av Morten Thomassen, og innholdet representerer hans egne meninger.

Som en liten oppladning til MGP-2023 som på mange måter starter onsdag 4.januar når de 21 utvalgte låtene og artistene vil bli presentert i samlet tropp vil jeg diskutere om vi de siste 5 årene burde sendt låten som kom på andreplass til den internasjonale finalen i stedet.

For etter nesten hver norske finale er det noen som spør seg selv (og andre) om det virkelig var rett låt som vant.

Det teoretiske svaret på dette spørsmålet er at, jo det er det, konkurransen i MGP og i ESC dreier seg om å på flest mulig poeng fra de som kan stemme og således er det altså alltid rett låt som vinner.

Men, det hindrer jo ikke at man kan spekulerer om for eksempel den som kom på andreplass ikke burde vært sent på utenlandstur i stedet.

Først ut i denne spekulasjonsrunden er andreplassen fra MGP-2018, Rebecca og låten hennes «Who We Are».

Den tapte ganske så klart mot vinnerlåten til Alexander Rybak og han vant med hele 182.899 stemmer.

Vel fremme i Lisboa gikk det veldig bra i semifinalen for Alexander, den vant han faktisk, og da var det faktisk litt oppsiktsvekkende at det «bare» ble 15.plass i finalen.

Det skyldes nok litt at de fleste vinnerkandidat-låtene var i den semifinalen Norge ikke deltok og når man ser på låtene som var med i 2018 var det høy partyfaktor og av de mer rolige låtene var mange av den litt mer pompøse sorten, så det årets musikalske smak kan det ha virket som gikk mer i den retningen.

Tror jeg da at Rebecca sin låt kunne gjort det bedre i finalen, tja, jeg er vel ikke så sikker på det.

Det var riktignok ikke så mange store ballader med i finalen så slik sett hadde nok Rebecca stått litt ut, men det er mulig hennes uerfarenhet som artist kanskje hadde jobbet litt mot henne.

Men, låtskriveren her er Kjetil Mørland og han lager sjelden standard ballader, her er det ofte elementer i låten som gjør at den står litt mer ut enn andre ballader.

Sammen med det faktum at Rebecca sannsynligvis ville øvd som en gal frem til en internasjonal opptreden og hele nummeret hadde sittet enda bedre enn det gjorde i den norske finalen kunne vært en bra oppskrift for å nå i hvert fall topp-10 i en finale.

Har vel en følelse at denne låten hadde blitt bedre mottatt hos juryen enn den låten vi sendte og omtrent likt mottatt hos publikum.

Og når jeg tror det så må jeg jo konkludere med at resultatmessig burde vi muligens ha sendt Rebecca, men når det gjelder publikumstekke er det få som slår unge herr Rybak, så oppmerksomhetsmessig var det vel likevel kanskje best at han dro til Lisboa.

Og Rebecca må vi jo gjerne se igjen i MGP, hva med i 2023?

Her ett gjensyn med hennes opptreden fra 2018

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien