Irland gjør endringer

FOTO: EBU / NATHAN REINDS

Det er nå klart at den irske finalen vil gå av stabelen den 3. februar, og selv om låten vil velges gjennom The Late Late Show så ønsker irene å gjøre noen justeringer i forhold til fjorårets finale.

Den irske Head of Delegation, Michael Kealy gjestet i går ESC-podkasten Éirevision og han kan fortelle at de har lyst til å endre på et par ting etter at Brooke røk ut i semifinalen i Torino.

Fjorårets irske finale har fått mye kritikk, og spesielt studiopanelet som både skulle komme med sine tilbakemeldinger, og stemme på låtene i finalen. Tilbakemeldingene ble pakket godt inn, og det var lite konstruktiv kritikk å høre, noe som igjen skaper et mindre interessant TV-show. Derfor ønsker Kealy å være tydelig fra starten av i neste års finale. Panelet skal gi sine ærlige tilbakemeldinger på låtene og de skal ikke være med å stemme. Juryen vil heller bestå av andre personer, som ikke sitter i studio og kommenterer etter fremføringene.

Kealy sier også at det vil komme noen overraskende «acts» neste år. Han mistenker at den globale suksessen til Rosa Linn og Måneskin kan ha hatt en veldig positiv effekt. RTE skal ha mottatt 330 låter som har blitt til en liste på 60, hvor juryen nå jobber videre med å finne sine 10 favoritter, som deretter leveres til Kealy som til slutt plukker ut de 6 som skal kjempe om å representere Irland i Eurovision 2023.

Vi ønsker ikke å ha med plastikk-pop eller sjeleløse og masseproduserte sanger. Eurovision har blitt mye mer autentisk de siste årene, så det er de RTÉ leter etter, sier han.

Kilder: Wiwibloggs

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien