Burde vi sendt Kristin Husøy i 2020?

Foto: Endre Fagervold / escNorge

Dette er et blogginnlegg skrevet av Morten Thomassen, og innholdet representerer hans egne meninger.

Nå skal jeg virkelig gå langt ut på spekulasjons-viddene, jeg skal spekulere om hvordan en låt hadde gjort det i en finale som aldri ble arrangert.

I 2020 husker vi alle at Ulrikke vant med den låten som var favoritt til å vinne, men i knallhard kamp mot hjemme-yndlingen Kristin Husøy som sang på hjemmebane i Trondheim, det skilte mindre enn 6.000 stemmer og det er lite i en slik avstemming.

Jeg har vel en følelse at når man endelig fikk stemme så var det mange som stemte på Kristin som en slags hevn mot forhåndsfavoritten Ulrikke.

Ikke at de mislikte Ulrikke, men stemmeskandalen ville vært «fullkommen» hvis «feil» låt hadde vunnet.

Da oppstår altså spørsmålet om låten «Pray For Me» hadde vært et så feil valg i forhold til «Attention» som vant.

Da må jeg først spekulere i hvordan den låten hadde gjort det hvis ESC-2020 hadde blitt arrangert.

Når jeg leser artikler om oddsen for ESC-2020 var Norge tippet til å ende på rundt 10.plass da showet ble avlyst.

Nå vet vi alle at oddsen endrer seg straks artistene entrer scenen i finalebyen, men jeg har vel en følelse av at Ulrikke ikke hadde klatret nevneverdig opp på listen hadde hun fått fremført låten sin i 2020.

Med det som utgangspunkt skal jeg dermed vurdere hvordan det da hadde gått med Kristin og slik jeg ser det tørr jeg faktisk hun kunne ha gjort det bedre en Ulrikke tilbake i den fiktive ESC-finalen i 2020.

Telefonstemmemessig tror jeg begge låtene hadde gjort det like bra, men jeg har vel en følelse av at Kristin sin låt er mer jury-mat enn det Ulrikke sin låt ville ha vært.

Men, akkurat på det punktet innrømmer jeg at jeg kan ta kraftig feil, året før vant Nord-Makedonia jury-avstemmingen med det jeg mener er en fremragende fremført ordinær låt.

Den betegnelsen synes jeg også passer til «Attention», men likevel holder jeg en knapp på at Kristin hadde gjort det skarpest hvis finalen i 2020 hadde blitt avholdt.

Ryktene svirrer om at Ulrikke er ute etter hevn allerede i 2023 og hadde det ikke vært en episk batalje om hun nok en gang måtte kjempe mot Kristin Husøy for seieren. Tror vel de fleste ønsker begge disse flinke artistene velkommen tilbake i MGP hvis de skulle ønske det.

Det skader uansett ikke med en gjenhør av låten hennes

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien