Burde vi sendt KEiiNO i 2021?

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Dette er et blogginnlegg skrevet av Morten Thomassen, og innholdet representerer hans egne meninger.

Sjelden har vel fans-miljøet vært mer splittet på midten enn etter dette årets nasjonale finale.

Og sjelden har vel de fansene som «tapte» vært mer «dårlige» tapere enn dette året og da er jo et særdeles betimelig spørsmål om de burde vært sendt i stedet for vinneren TIX.

Uansett hvor nedstemt og supersur man er over at sin favoritt-låt ikke vant er og blir det galt å la dette gå ut over låten og artisten som vant, den har jo bare gjort jobben sin.

Jeg nevner igjen at det alltid er rett låt som vinner, konkurransen i MGP og ESC dreier seg om å få flest stemmer fra de som stemmer og dette året var det TIX som hadde den egenskapen.

Men, tilbake til spørsmålet jeg stiller i overskriften, hadde vi gjort det bedre med KEiiNO i den internasjonale finalen i Rotterdam?

Her kommer det et ganske så rungende JA fra meg på det spørsmålet.

Digger låten til TIX, men som mange andre kjente og store artister som vinner sin nasjonale finale kan de fort oppleve at fanbasen de måtte finne på å ha utenlands ikke er altfor stor og da får man ett resultat internasjonale deretter.

Her var nok KEiiNO på mye tryggere grunn hadde de fått en ny tur til den internasjonale finalen, jeg tror både de hadde fått bedre betalt hos juryen og ikke minst hos publikum som stemte.

Selv om hvert år lever sitt egen liv avstemmingsmessig tror jeg Alexandra, Fred og Tom Hugo hadde fått godt betalt for å stille med en låt tro til konseptet sitt, men fortsatt helt forskjellig fra deres forrige ESC-låt.

Det bør også nevnes at da alle de nasjonale Grand Prix-klubbene arrangerte sin egen internasjonale finale, OGAE Second Chance, der en låt som ikke vant nasjonale finale får delta vant de hele greiene ganske så overlegent.

Det går rykter om at trioen er ute etter hevn og muligens dukker opp igjen i MGP-2023 og da vil fansen står der å ønske dem velkommen med ett stort smil tror nå jeg.

Ett gjensyn med deres siste forsøk ønskes nok uansett velkommen

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien