MGP-blogg: Dette kan vi forvente av Melodi Grand Prix 2023!

Foto: Mandy Pettersen / ESC Norge

Nå nærmer vi oss med stormskritt, og onsdag 4. januar vil det bli offentliggjort hvilke 21 artister som skal delta i Melodi Grand Prix!

Dette er en blogg. Bloggen gir uttrykk for skribentens egne holdninger.

I dag har vi vært så heldige å få være med på forhåndslytting på Marienlyst. Der fikk vi høre alle 21 låtene som vil være med i årets Melodi Grand Prix. Her er hva vi kan forvente til årets sesong, og noen av reaksjonene fra forhåndslyttinga.

I år vil musikken stå i fokus!

Det var et godt knippe med spente mennesker som møtte opp på Marienlyst i dag, og smilene ble bare enda større når menneskene dro fra Marienlyst. Endre Fagervold likte veldig godt det han har hørt, og ser frem til en fantastisk sesong og gleder seg til å se reaksjonene fra folket.

President for den norske MGP-klubben, Morten Thomassen, sier han har vært med på forhåndslytting i en del år nå. Dette er den beste buketten av låter han har hørt noen gang. Han gleder seg over at det bare kan bli bedre når man hører sangene på scenen og at det er en gjeng med artister som vi vet kan synge.

Styreleder for ESC Norge, Mandy Pettersen, sier at i år er det er to låter hun synes skiller seg ekstra ut som mulige vinnere. Ut fra alle låtene var det en låt som ikke var helt på topp. Resten ble hun veldig glad for.

– Dette lover veldig godt, og i år vil musikken stå i fokus, sier Pettersen.

Hør vår reaksjon fra kveldens forhåndslytting!

Hvilken bukett vil være med i årets MGP?

I år kan vi også forvente 21 artister som virkelig kan å synge og flere gøyale gjensyn. Noen artister er artister mange har sett før, og hørt i andre settinger. Man vil også finne flere nye artister. Vi vil også få med mange store navn som mange kommer til å omfavne!

Alt i alt er vi enige om at det er en fin miks, både unge og eldre, nye og kjente. Her kan det absolutt komme overraskelser fra nye artister også. Vi vil få en sjangerbredde der man kan få mange artister som er tro mot sin sjanger. Det vil også være noen sjangere som vi nødvendigvis ikke ser hele tiden i Melodi Grand Prix.

Norske låter, og god kvalitet

I år vil vi også få norske låter. Ut i fra det vi har hørt i dag er dette låter på norsk med kvalitet. Disse kan gjøre det veldig bra i årets konkurranse. I buketten av låtene mener vi at det finnes Eurovision-vinner materiale. Til slutt blir det spennende å se med staging og hele pakka. Vi vil få høre låter med mange sterke historier, og over alt er det god kvalitet. Dette resulterte i tåre, gåsehud, tramp og klapp under forhåndslyttingen i kveld.

Formatendringer

Noe vi er veldig spente på og gleder oss til er formatendringen til årets Melodi Grand Prix. I år vil det bli 3 delfinaler med 7 låter i hver delfinale. Fra hver delfinale vil det være 3 låter som går videre til finalen i Trondheim Spektrum den 4. februar. Dette mener vi er positivt for konkurransen, der nåløyet for å nå en finale i Melodi Grand Prix er større for artistene en de forrige årene.

Kort oppsummert

Alt i alt mener Morten Thomassen at det er gjennomsnittlig bra kvalitet på låtene der det ikke er en åpenbar vinner på nåværende tidspunkt. Anders Tangen nevner at han ble overrasket over hvilken låt han har som favoritt, men at det er vanskelig å vite hvilken låt han skal stemme på i løpet av sesongen. Han tror også at man kan få noen overraskelser resultatmessig, og at hovedinntrykket er at det kommer til å bli en koselig sesong.

Endre Fagervold er ekstremt glad over låtene som er med i årets konkurranse, og gleder seg over at det er god kvalitet og flere låter som har potensiale til å vinne. Mandy Pettersen er også enig i dette og er glad for at musikken vil stå i fokus.

Hun synes det er overraskende med flere av navnene, og at det er artister som virker mer i tro mot sin sjanger. Det blir mer norsk som er et stor pluss, og ikke minst er nivået høyere enn på lenge!

– Jeg felte en tåre, danset med og fikk gåsehud. Jeg tror dette blir en av de bedre årene i nyere tid, avslutter Pettersen.

Følg med!

Nå er det bare å spenne setebeltene. Onsdag 4. januar klokken 13.00 vil artistene bli offentliggjort av NRK. Etter det vil vi i ESC Norge ha fullt av livestreamer, intervjuer og mye moro for å oppdatere dere på de ferskeste nyhetene om Melodi Grand Prix. Følg oss på vår Facebook-side, Instagram, Tik-Tok og YouTube-kanal!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien