Burde vi sendt NorthKid i 2022?

Foto: Mandy Pettersen / ESC Norge

Fjorårets finale gav oss nok en spennende avstemming og gutta i NorthKid ledet hele ballet før siste landsdel avgav sine stemmer og to gule ulver kunne juble over sin seier.

For andre år på rad sendte vi en låt med gimmick-innslag og kostymer utenom det normale slaget og ett betimelig spørsmål er jo om vi ikke burde ha sendt ett gutteband mer normal kledd i stedet.

Mitt svar på det spørsmålet er vel at jeg kan strekke meg til ett svakt tja som svar.

De tapte riktignok med 55.883 stemmer, men mange mente vel at vinneren ble litt for tullete og useriøs som norsk ESC-bidrag.

Det var nemlig mange bidrag i den internasjonale finalen som var storslagne på så mange måter og da spørs det vel om ett show som ligner på det NorthKid gjorde i det norske finalen hadde gjort veldig mye vei i vellingen.

Tror vel kanskje at juryen hadde betalt NorthKid bedre enn det Subwoolfer fikk som uttelling, men er mer i tvil om publikum som stemte hadde vært i det melankolske hjørnet og stemt Norges vei.

Dog, av og til kan det være akkurat en låt som er mer nedpå som faller i smak hos de som stemmer og det kunne vært fordelen son hadde gitt NorthKid stemmer.

Det som taler mest mot mitt tja er vel at Subwoolfer fikk tonnevis med oppmerksomhet og var ett litt galt og vilt innslag blant alle de mer seriøse bidragene fra våre konkurrenter i Torino.

Keith og Jim kom tross alt på 7.plass i telefonavstemmingen og det er ett resultat man ikke skal kimse av, det å skille seg ut virker ofte i vår elskede konkurranse.

Etter å ha tenkt meg om så burde jeg kanskje konkludere med at gutta fra Finnmark kanskje også hadde endt på 10.plass og det dermed hadde vært hip som happ hvem vi hadde sendt.

Tviler vel på om NorthKid helt føler for å delta i MGP-2023, men det kommer vel MGP de påfølgende årene og da må de gjerne kommer tilbake, her kommer uansett ett gjensyn med låten.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien