Vi presenterer årets tredje UMK-låt

Robin Packalen - Foto: YLE/Nelli Kenttä

Den tredje artisten ut i årets UMK er Robin Packalen med «Girls Like You».

Som en av Finlands mest suksessrike artister har Robin Packalen i flere år vært ett hett navn på ryktebørsen i forkant av UMK, og fansen har hatt ett stort ønske om at han skal delta. I år stemte ryktene og fansen får ønsket sitt oppfylt, Robin er endelig klar for Uuden Musiikin Kilpailu, og sikter mot en Eurovision-deltagelse.

Robin Packalen – Foto: YLE/Nelli Kenttä

24 år gamle Robin har hatt massiv suksess i hjemlandet i flere år. Karrieren hans startet da han var 10 år og vant Staraskaba, en finsk musikk konkurranse for unge. Debutsingelen «Frontside Ollie» kom ut i 2012, og Robin ble da beskrevet som Finlands svar på Justin Bieber. Som «teen pop»-artist gikk fem av hans seks studioalbum rett inn på første plass på de finske hitlistene, og han vant fire Emma-priser og én MTV EMA-pris. Til dags dato har låtene hans hele 480 millioner streams. Etter en lengre pause, blant annet for å tjenestegjøre i det finske militæret, annonserte Robin sitt comeback under den finske musikkprisutdelingen, Emma Gaala i 2019. I 2020 gav han ut sin første EP som «voksen» artist, Rest In Beat PM. Singelen «Hard To Love», som kom ut i 2021 er ett samarbeid med Alex Mattson fra Blind Channel, og senest i romjulen dukket Robin opp på scenen under en Blind Channel-konsert.

Girls Like You

Låta «Girls Like You» ble skrevet i Los Angeles, våren 2022 sammen med Zoe Moss og Joonas Parkkonen. Parkkonen er også kjent for samarbeid med UMK-vinnerne fra 2021, Blind Channel og fjorårets UMK-treer BESS.

«Girls Like You» viser Robin Packalen på sitt beste. Låta blir beskrevet av UMK-juryen som «en dag i solen komprimert til en tre-minutters lydfil». Robin mener låta gjenspeiler energien som han selv representerer, leken og ikke for alvorlig, og at det er en flørtende sang som oppmuntrer folk til å snakke mer om sine følelser. «Girls Like You» er en sprudlende, poplåt i funk-landskapet a.la Bruno Mars, og som Packalen beskriver som en av de beste låtene han har laget.

«Girls Like You» blir den tredje singelen fra Robins kommende album.

Juryens begrunnelse

”Herlig at en av Finlands mest framgangsrike popstjerner endelig deltar i UMK! Girls Like You er akkurat den type musikk Robin Packalen vil gjøre: engelskspråklig, groovy, feel good-popmusik som setter seg fast i øregangen – og det passer veldig bra i UMK. I låten hører man at han har latt seg inspirere av Bruno Mars og Justin Timberlake men at Robins velkjente, egne sound setter sitt preg på den.
Låten som er skrevet i Los Angeles er som en dag i solen komprimert til en tre-minutters lydfil»

UMK’s ekspertjury

Mandag 16/1 kl 23:00 presenterer vi låt nummer fire – Lxandra – Something To Lose

Hva synes du om «Girls Like You»? Fortell oss gjerne din mening på vårt diskusjonsforum på Facebook.

Følg oss her på ESC Norge for fler nyheter fra Finlands uttakning UMK.
Del:
Relaterte artikler