Vi presenterer årets femte UMK-låt

Käärijä - Foto: YLE/Nelli Kenttä

Den femte artisten ut i årets UMK er Käärijä med «Cha Cha Cha».

Artisten Käärijä, som av sine foreldre ble døpt Jere Pöyhönen, er en artist det egentlig er umulig å plassere i noen kategori. Det han er mest kjent for er rap, etter han på ungdomsskolen ble fenget av rapmusikken. Som artist er Käärijä frekk og uforutsigbar, noe som gjenspeiles i sceneshowene hans. Han elsker å sprenge grenser, gå egne veier og teste ut nye ting.

Käärijä – Foto: YLE/Nelli Kenttä

I 2016 slapp han debutsingelen «Urheilujätkä» og debutalbumet «Fantastista» kom ut i 2020. Låtene til Käärijä inneholder elementer fra blant annet rap, metall og elektronisk musikk.

Käärijä har fulgt med på Eurovision siden han var liten og husker spesielt Verka Serduchka’s
«Dancing Lasha Tumbai». Käärijä har også vært interessert i UMK i flere år og han var 150
prosent sikker på at i år var året han skulle sende inn en låt. Noe som var smart tenkt, siden låta «Cha Cha Cha» ble en av de syv som skal konkurrere om å representere Finland i ESC.

Cha Cha Cha

Med «Cha Cha Cha» er Käärijä sikker på at han stiller med en låt som faller i smak hos det finske folk. «Finnene er ett partyfolk som elsker heavy metal og pop. I denne låta får de alt dette og mer til», sier han.

Juryens begrunnelse

«Vil dette bli den store afterski-hiten i 2023? I «Cha Cha Cha» kombinerer Käärijä rap, elektronika, rock og pop på en unik måte. Sluttresultatet er virkelig «one-of-a-kind» slik som artisten selv. Låta har ett hook som setter seg etter første lytt, og vi kan med sikkerhet si at dette er den tøffeste rap-låta i UMK’s historie. I UMK og i Eurovision er det alltid rom for låter som skiller seg ut, noe «Cha Cha Cha» definitivt gjør.»

UMK’s ekspertjury

Onsdag 18/1 kl 23:00 presenterer vi låt nummer seks – KUUMAA med «Ylivoimainen».

Hva synes du om «Cha Cha Cha»? Fortell oss gjerne din mening på vårt diskusjonsforum på Facebook.

Følg oss her på ESC Norge for fler nyheter fra Finlands uttakning UMK.
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien