Vi presenterer årets sjette UMK-låt

KUUMAA - Foto: YLE/Nelli Kenttä

Den sjette artisten ut i årets UMK er KUUMAA med «Ylivoimainen».

KUUMAA er ett raskt voksende band, som kjennetegnes av fengende poplåter med følelser i stor skala, og ikke minst ett langvarig og nært vennskap mellom bandmedlemmene. Bandet består av sangeren Johannes Brotherus, trommisen Jonttu Luhtavaara og bassisten Aarni Soivio. I 2016 bestemte de seg for å starte ett finskspråklig popband, og i 2019 slapp de sitt selvtitulerte debutalbum KUUMAA.

KUUMAA – Foto: YLE/Nelli Kenttä

Koronaårene viste seg å være en velsignelse for gutta i KUUMAA, da disse årene førte dem nærmere hverandre og de fikk laget mye mer musikk sammen. Dette resulterte i blant annet låtene «Tulipalo» og «Oo vielä sekunnin mun», som ble store hits i Finland. Låtene ble populære både på radio og på strømmetjenester og gjorde at 2022 ble ett vendepunkt for KUUMAA.

Ylivoimainen

«Ylivoimainen» er en drivende poplåt med karisma og en universell, smittende energi.

Juryens begrunnelse

«Kuumaa er ett godt eksempel på hvordan finske band anno 2023. Karismatisk, moderne og med evnen til å lage store låter både for strømmetjenester og for radio. Bandets frontfigur, Johannes Brotherus er fantastisk og med sin deltagelse i UMK kommer bandet til å få ett ekstra oppsving i karrieren sin, som allerede er på god vei mot toppen. «Ylivoimainen» er en låt med ett høyere tempo en vanlig for bandet, og de kommer sikkert til å rocke på scenen i Logomo.»

UMK’s ekspertjury

Torsdag 19/1 kl 23:00 presenterer vi den siste av årets UMK låter – Portion Boys med «Samaa taivasta katsotaan«.

Hva synes du om «Ylivoimainen»? Fortell oss gjerne din mening på vårt diskusjonsforum på Facebook.

Følg oss her på ESC Norge for fler nyheter fra Finlands uttakning UMK.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien