Vi presenterer årets syvende UMK-låt

Portion Boys - Foto: YLE/Nelli Kenttä

Årets syvende, og den siste artisten ut i UMK 23 er Portion Boys med «Samaa taivasta katsotaan».

Portion Boys, ett av Finlands største partyband, tar med seg sin herlige energi til Åbo! De har med
sin positive og uhøytidelige stil blitt ett av de mest populære bandene i Finland. En «legendarisk kveld i
Tammerfors» i 2010 var starten på bandet, og i løpet av det første døgnet hadde de skrevet den første låten, kommet opp med en idé til musikkvideo samt blitt enige om bandets navn. Bandet består av Kenraali Vahva, El Meissel, JaloTiina, Taitelija Nieminen og A.P. Vuori som ble med i bandet i 2021.

Portion Boys – Foto: YLE/Nelli Kenttä

Selv om Portion Boys ikke har gitt ut noe album ennå, har det ikke manglet på singler. Flere av singlene har blitt store hits, som «Kyläbaari», «Karjala takas» og «Sierralla Nevadaan». Alle tre låtene har over 10 millioner streams hver på Spotify. I 2021 fikk de en av sine største hits, «Vauhti kiihtyy», som var med på å ta bandet til nye høyder og gi de en enda større tilhengerskare. Portion Boys er også kjent for sine samarbeid med band og artister i deres sjanger. I fjor ga de ut låten «Nautin elämästä», en låt bandet har skrevet og spilt inn sammen med Teflon Brothers. Teflon Brothers deltok i UMK i 2021 sammen med Pandora, med låten «I Love You». 

Samaa taivasta katsotaan

Ideen om en deltagelse i UMK har lenge hengt i lufta for bandet, og nå var det på tide! Nå har de låten som passer, og de kjenner seg klare for å være med med låten «Samaa taivasta katsotaan». Låten er full av energi og hyller mangfoldet med budskapet Alle er like viktige.

Forvent deg tre minutter med full fart, moro og masse energi når Portion Boys entrer scenen!

Juryens begrunnelse

«Portion Boys har allerede herjet Finland i over ti år, og er nå ett av de mest populære bandene her i landet. Det blir fint å se dem delta i UMK med sitt unike show. Låten «Samaa taivasta katsotaan» hyller det europeiske mangfoldet på en leken måte, og representerer toleransen i Eurovision, noe det er ett behov for i disse tider. Låten er utrolig fengende, fylt med lasertrommer og musikalske krumspring. Bandet har en utrolig energi live, noe man kan høre i låten. Denne låten kan fort bli en av de mest strømmede låtene i Finland i 2023.”

UMK’s ekspertjury

Da er startfeltet i årets UMK komplett! Hvilken låt har blitt din favoritt?  Fortell oss gjerne din mening på vårt diskusjonsforum på Facebook.

Følg oss her på ESC Norge for fler nyheter fra Finlands uttakning UMK.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien