Slik blir MGP-helgen

Foto: Mandy Pettersen / ESC Norge

Ny uke og vi er klar for utvelgelser i Malta, Litauen og her hjemme i MGP.

Mer om delfinale 2 kommer i eget innlegg, men gjør deg klar allerede nå med både stemmeskjema og bingo. Sendingen begynner kl. 19.50 i morgen.

Stemmeskjema og bingo for MGP 2023. Artistfoto: Julia Marie Naglestad / NRK. Design: ESC Norge

Malta

Fredag kl. 21.00 starter sendingen fra Malta. Det er klart for andre kvartfinale og 13 artister skal fremføre sine låter. Hvem som går videre annonseres før semifinalen 9. februar.

Artisten Brooke har med seg Lukas Meijer, Polens representant i 2018, som låtskriver. Vi finner låtskriver Charlie Mason på listen, som i år har skrevet låten til Dario Bezzina. I 2014 vant han med «Rise Like a Phoenix», men har også skrevet for Italia, Serbia, Slovenia og Kroatia.

Kirstie har med seg Muxu på låtskriversiden. Muxu skrev Maltas Junior Eurovision-vinner «Not My Soul», fremført av Destiny som representerte landet i 2020 og 2021.

Du kan se sendingen her.

Litauen

Ti minutter etter MGP starter går også Litauen i gang med sin utvelgelse. Kvartfinale 1 ble spilt inn 17. januar, men vises lørdag kveld kl. 20.00.

Aistė Pilvelytė er tilbake – for 13(!) gang. Hun har tre andreplasser å vise til siden 1999, men aldri vunnet. I 2002 ble hun diskvalifisert, så dette er tolvte gangen hun står på scenen.

Her ser du sendingen.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien