Mello-sirkuset er på vei til Gøteborg!

Delfinale 1 - Foto: Janne Danielsson/SVT

Parallelt med finaleuken av Melodi Grand Prix, går den første uken i Melodifestivalen 2023 av stabelen. Forberedelsene er godt i gang i Scandinavium i Gøteborg, og lørdag kveld starter årets turne og for en pangstart det blir!

Melodifestivalen sies jo å være Sveriges største sirkus, så hva passer vel bedre enn å invitere verdens eldste, turnerende sirkus, Brazil Jack til å åpne festen? Cirkus Brazil Jack starter festen med ett forrykende åpningsnummer som inneholder blant annet de ukrainske luftakrobatene Maria Schevchenko og Trio Bellisimo, hattesjongløren Sage Macaggi og de Cirque De Soleil-profilerte Skating Jasters fra Italia og Brasíl. 

Fjorårets vinner, Cornelia Jakobs kommer til Gøteborg med bandet sitt, og de vil tradisjon tro fremføre fjorårets vinnerbidrag «Hold me closer». Kanskje vi får låten i en ny innpakning? I tillegg får vi opptreden fra komiker og magiker Carl-Einar Häckner.  

Scenen

Årets scene er en smart variant av den spektakulære scenen de hadde i fjor. I år blir det kun en scene, da de går bort fra den lille scenen ute blant publikum.

Melodifestivalens scene 2023 Foto: Viktor Brattström

Den rekordstore trappen i front av scenen kjenner vi igjen fra fjorårets scene, men i år er den delt opp i to med ett utbygg der artistene kan komme nærmere publikum. Årets scene har også endringer i led skjermene bak. De kan nå åpnes og en del mindre skjermer er lagt til. Som de siste årene vil Green Room være midt i salen, slik at artistene får den særegne kontakten med publikum.

Nytt av året er at du kan følge scenebyggingen fra start til slutt. Sendingen finner du her.

Artister i første delfinale

Det er en fin blanding av nye navn, gjengangere og veteraner i denne delfinalen. Først ut i år er Tone Sekelius som gjorde stor suksess i debuten sin i 2022, da hun endte på en hederlig femteplass. I tillegg får vi ett kjært gjensyn med sjarmbombene Ewa og Eva. Rekkefølgen på lørdag er som følger:

1. Rhythm Of My Show – Tone Sekelius
Låtskrivere: Anderz Wrethov, Dino Medanhodzic, Jimmy «Joker» Thörnfeldt, Tone Sekelius

2. Inga sorger – Loulou LaMotte
Låtskrivere: Jonas Thander, Loulou LaMotte

3. Haunted – Rejhan
Låtskrivere: Albin Johnsén, Mattias Andréasson, Pontus Söderman, Tilde RONIA Wrigsell

4. Raggen går – Elov & Beny
Låtskrivere: Johan Werner, Kristian Wejshag, Mattias Elovsson, Oscar Kilenius, Tim Larsson

5. Diamonds – Victor Crone
Låtskrivere: David Lindgren Zacharias, Peter Kvint, Victor Crone

6. Länge leve livet –  Eva Rydberg & Ewa Roos
Låtskrivere: Emil Vaker, Henric Pierroff, Kalle Rydberg

7. Where You Are (Sávežan) – Jon Henrik Fjällgren, Arc North feat. Adam Woods
Låtskrivere: Arc North, Calle Hellberg, Jon Henrik Fjällgren, Joy Deb, Oliver Belvelin, Richard Lästh, Tobias Lundgren, William Segerdahl

Hvordan får man sett Melodifestivalen?

Melodifestivalen 2023’s første delfinale kan man se på SVT1 og SVT Play lørdag 4 februar kl. 20:00-21:30
Årets programledere er Farah Abadi og Jesper Rönndahl.

I tillegg til delfinaler og finale slår SVT i år på stortromma og starter kvelden med «Förfest!» i SVT Play kl. 19:30-20:00, mens etter ordinær sending får vi «Efterfest!» i SVT Play kl 21:25-21:40. Begge programmene går live fra helgens arena. Programleder for denne nysatsningen er Mello-veteran, Linda Bengtzing.

Hver torsdag i delfinaleukene blir ett minutt av låtene som skal konkurrere påfølgende lørdag lagt ut på SVT Play, fra klokken 07:00. Samtidig legges det ut en annen nysatsning, nemlig Mellobyrån. Mellobyrån er ett program hvor ett panel synser og mener om ukens bidrag. Panelet består av Kaeli Abdi, Sussie Eriksson og Torbjörn Averås Skorup. Panelet ledes av Linda Bengtzing.

Jesper Rönndahl och Farah Abadi 1, Foto Janne Danielsson/SVT Melodifestivalen
Mellobyrån Fotograf: Janne Danielsson, SVT

Følg oss her på ESC Norge for flere nyheter fra Melodifestivalen.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien