MGP: Dagen før dagen! Her er oddsen og vurderinger til MGP-finalen!

Foto: Mandy Pettersen / ESC Norge

Det er dagen før den store dagen, og i morgen kveld får vi vite hvem som skal representere Norge i årets Eurovision Song Contest, og hvem som går seirende ut av årets Melodi Grand Prix.

Det har vært mange som har synset og vet hvem de skal heie på i morgen, men vi ser også at man ikke helt har bestemt seg. Vi har tatt en nærmere titt på hvordan det ligger an på oddsen, My Eurovision Scoreboard og vurderingene hos oss i ESC Norge.

Oddsen

Oddsen er tatt fra Eurovision World. Oddsen gir Ulrikke i skrivende stund en 38% sjanse å vinne årets Melodi Grand Prix med hennes låt «Honestly». Bare 9% bak ligger Alessandra med hennes låt «Queen of Kings».

Ut fra oddsen og format med at det er folkestemmer og juryestemmer som vil avgjøre tror vi at dette kan bli veldig jevnt. På en tredjeplass ligger nå JONE med hans låt «Ekko inni meg» med 11% sjanse å vinne, mens Atle Pettersen og hans «Masterpiece» ligger på en fjerdeplass med bare en prosent mindre.

På en femteplass ligger Elsie Bay med «Love You in a Dream» med en 4% sjanse, mens Skrellex sin «Love Again» ligger rett bak med 3%. Etter de ligger Swing It, Eline Thorp og Umami Tsunami med 2% og 1% sjanse å vinne årets Melodi Grand Prix.

Vi har sett i de siste ukene at oddsen ikke er en fasit på hvordan det vil gå, bare en indikator på hva folk tror. I forrige uke gikk ikke topp 2 på oddsen videre. Så her kan alt skje.

My Eurovision Scoreboard

På My Eurovision Scoreboard ser man at det er Alessandra Mele som ligger i toppen. My Eurovision Scoreboard er en app der man kan vurdere alle låter som er med i nasjonale finaler og Eurovision, samt lage tabeller med venner. Her rangerer man med Eurovision-poeng.

Alessandra Mele leder denne rangeringen i skrivende stundmed 26447 poeng, mens Ulrikke ligger på en andreplass bare 600 poeng bak. Elsie Bay ligger på en tredjeplass, også kommer Jone, Eline Thorp, Umami Tsunami, Atle Pettersen, Skrellex og Swing’it etter.

ESC Norge sin vurdering

I ESC Norge sin vurdering har ti av våre teammedlemmer vært med og stemt. Her er vår liste.

På toppen havner Ulrikke med 100 poeng, mens Alessandra tar en andreplass med 75 poeng. Eline Thorp ligger på en tredjeplass med hennes låt «Not Meant To Be» med 71 poeng.

På en fjerde og femteplass ligger Skrellex og Atle Pettersen med 70 poeng, mens JONE ligger på en 6. plass med 60 poeng. Elsie Bay ligger på en 7. plass med 58 poeng, og Umami Tsunami og Swing it på en 8 og en 9. plass med 35 og 31 poeng.

Intervjuer

Vi har vært så heldige å fått intervjuer med noen av artistene. Har du lyst til å bli bedre kjent med de før finaledagen i morgen? Sjekk ut intervjuene med de her, og gjerne kommenter i kommentarfeltet på YouTube om hva du synes om låta!

Bli bedre kjent med JONE her!
Bli bedre kjent med Eline Thorp her!
Bli bedre kjent med Ulrikke her!
Bli bedre kjent med Umami Tsunami her!
Bli bedre kjent med Atle Pettersen her!
Bli bedre kjent med Swing’it her!
Bli bedre kjent med Elsie Bay her!
Bli bedre kjent med Alessandra her!

Oppsummering

Ut fra tallene som vi har sett på i denne artikkelen ser det ut som at det er spesielt Ulrikke og Alessandra som ligger best an til å stikke av med seieren i morgen. Uansett vil ikke det si at noe er avgjort. Det er bare en ting å gjøre, og det er å gjøre seg klar til Melodi Grand Prix og finne ut hvem man ønsker å stemme på!

Husk å stem! I årets Melodi Grand Prix kan man stemme 1 gang. Dette kan man gjøre ved å stemme på NRK Stem. Vi gleder oss til en festkveld!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien