Krisemøte på SVT

Laurell - Foto: Janne Danielsson/SVT - Melodifestivalen

SVT kalte inn til krisemøte i går, da de ble klar over att en av lørdagens låter inneholder en linje der det nevnes ett kjent vodkamerke.

Låtteksten til bidraget ”Sober”, som synges av Laurell Barker og er skrevet av Anderz Wrethov, Andreas Stone Johansson, Thomas Stengaard og artisten selv, inneholder navnet på ett varemerke. Derfor må tekstlinjen byttes ut før helgens delfinale.  Anders Wistbacka, prosjektleder for Melodifestivalen 2023 beklager at SVT ikke har oppdaget dette tidligere, men at de nå har bedt plateselskapet Universal om å endre linjen før lørdagens delfinale.

Laurell Barker tvinges altså til å skrive om låten. Og det før hun entrer scenen på lørdag. I låten synger hun om vodkamerket Grey Goose, ett velkjent spritmerke;

”I was bouncin’ with my homies
Twistin’ up the rollies
Linin’ up the grey goose yeah
I ain’t even started drinkin’
I’m already trippin’
On ya”

I følge Sclagerbloggen til Tobbe Ek på Aftonbladet endret plateselskapet Universal og låtskriverne teksten umiddelbart. Den nye teksten er nå klar i følge Mellopedia, og lyder som følger:

”I was bouncin’ with my homies
Twistin’ up the rollies
Linin’ up the shots oh yeah
I ain’t even started drinkin’
I’m already trippin’
On ya”

Forbud mot bruk av varemerker

Det har alltid vært strengt forbudt å nevne varemerker i låttekster i Melodifestivalen, da dette er reklame og er en risiko for unødig favorisering. Den samme regelen gjelder i Eurovision Song Contest.

Dette var noe Lotta Engberg fikk erfare i 1987, da hun måtte endre tittelen på låten sin fra  ”Fyra bugg och en coca-cola” til ”Boogaloo”. I 2012 måtte San Marinos artist Valentina Monetta og låtskriverne bak ”The Facebook song” skrive om låten som i stedet fikk navnet ”The social network song”.

Hvordan låten endte til slutt ser og hører du på lørdag kl 20:00. Melodifestivalen kan du se på SVT1 og på SVT Play.

Følg oss her på ESCNorge for flere nyheter fra Melodifestivalen.

Del:
Relaterte artikler