Spennende pauseunderholdning i UMK

The Rasmus - BESS - Foto: Venla Shalin & Laula Iikkanen

Det blir en spennende og fartsfylt UMK-finale i Turku lørdag 25. februar, med 7 flotte bidrag som skal konkurrere om å representere Finland i årets Eurovision Song Contest. Nå er det også klart at det ikke blir mindre fartsfylt i pausene.

Fjorårets vinner og ESC-deltager The Rasmus kommer, det samme gjør fjorårets deltaker BESS som endte på en flott tredjeplass med sin låt «Ram Pam Pam«.

The Rasmus

The Rasmus vender tilbake til UMK-scenen for å fremføre sin nye singel «Live and Never Die«, og tradisjonen tro får vi nok også ett gjenhør med fjorårets vinnerlåt «Jezebel».

Etter seieren i fjor har ikke The Rasmus hvilt på sine laurbær. For bandet har perioden etter Eurovision vært travel. Det har vært europaturné, sommerfestivalturné, ett gigantisk meksikansk gig, nytt album og bok.

«Det er flott å være tilbake på UMK-scenen! Da vi stilte i konkurransen for et år siden var spenningen på topp. Nå returner vi til Logomo for å lage et flott show med vår nyeste singel «Live and Never Die»

The Rasmus.
The Rasmus – Jezebel (Live) // UMK22

BESS

Etter den flotte tredjeplassen i fjorårets UMK-finale, ble BESS umåtelig populær i hjemlandet. Låta «Ram Pam Pam» lå på toppen av spillelistene på finske radiokanaler lenger enn noen annen sang i finsk historie. Bess nådde milepælen etter låta toppet listen 19 uker på rad, samtidig som låta ble kåret til «RadioMedia’s song of the month» fire måneder på rad. Nylig slapp BESS også en engelsk versjon av låta.

«Ram Pam Pam» ble også valgt ut som den finske representanten i den uhøytidelige kåringen OGAE Second Chance Contest for 2022. Der endte den på en andreplass, kun slått av det svenske bidraget «In i dimman» med Medina.

BESS fremfører sin nye singel «Lähtee käsistä» i UMK23-finalen. Låta blir å finne på albumet som slippes til våren.

Bess – Ram pam pam (Live) // UMK22

Årets Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) avholdes i Turku den 25. februar. Arenaen er Logomo og programlederen er Samu Haber.

Følg med på ESC Norge for andre nyheter om UMK.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien