Bli bedre kjent med årets UMK-deltagere

UMK23 - Foto: YLE/Nelli Kenttä

Førstkommende lørdag er det klart for finalen av den finske utvelgelsen til Eurovision, Uuden Musiikin Kilpailu 2023. Her skal syv finske soloartister og band konkurrere om å få representere Finland i årets Eurovision Song Contest i Liverpool.

Den finske kringkasteren YLE har virkelig gjort mye for å promotere og vise frem årets UMK-deltagere. Det startet allerede med måten de offentligjorde artistene, der alle deltakerne fikk skinne i ett døgn hver. Ved hvert slipp av låt, ble det også lagt ut en flott video på UMK sin You Tube-kanal, produsert av YLE.

Arets deltagere i UMK er:

  • Robin Packalen – Girls Like You
  • KUUMAA – Ylivoimainen
  • Käärijä – Cha Cha Cha
  • Keira – No Business on The Dancefloor
  • Benjamin – Hoida mut
  • Lxandra – Something To Lose
  • Portion Boys – Samaa taivasta katsotaan

Hva synes de om konkurrentene sine?

Rett etter alle låtene ble sluppet, kom en video der alle hører på låtene til hverandre og reagerer på konkurrentene sine. (tekstet på engelsk.)

UMK-klassen av 2023 reagerer på hverandres låter

Artistene byr på seg selv

For å bli litt bedre kjent med årets artister har UMKs musikkredaktør Katri Norrlin reist rundt og besøkt dem. Noen fikk besøk på hjemmebane, andre i øvingslokalet eller studioet sitt, mens ett av bandene fikk besøk på en klubb som betyr mye for dem. Her blir det personlige spørsmål og gode samtaler. En ypperlig sjanse til å lære litt mer om artistene. (tekstet på engelsk.)

Spilleliste med alle besøkene.

Sjokkdate!

For å la konkurrentene få muligheten til å bli litt bedre kjent med hverandre, inviterte YLE til ett elektrisk møte. UMK-konkurrentene og programleder Samu Haber møttes på sjokkdate, hvor deltakernes mentale kapasitet og smerteterskel ble testet. Her ble de paret og fikk diverse spørsmål og oppgaver, og om de feilet fikk de elektriske støt. Her er det til og med en av artistene som vil bli norsk statsborger! Spillmester her var BESS som ble nummer tre i fjorårets UMK-finale, og som er en av gjeste-artistene under lørdagens finale. (tekstet på engelsk)

Artistene på Sjokkdate!

Lørdagens finale av Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) avholdes i Logomo i Turku. Programleder er Samu Haber, og sendingen starter kl. 20:00. Den sendes på YLE TV1 og online via YLE AREENA. Linker til showet kommer i egen artikkel på fredag.

Hvilken låt er din favoritt? Legg gjerne igjen en kommentar under artikkelen i vårt diskusjonsforum på Facebook.

Følg med på ESCNorge for flere nyheter om UMK.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien