Programledere for Eurovision 2023 er klare.

foto: eurovision.tv/ BBC

BBC har i dag presentert teamet som skal lede oss gjennom Eurovision-uka i Liverpool i mai.

Teamet som skal lose oss gjennom og kommentere semifinaler, finalen og åpningsseremonien består av Hannah Waddingham, Alesha Dixon, Julia Sanina og Graham Norton, i tillegg til Mel Giedroyc, Rylan, Scott Mills, Claire Sweeney, Sam Quek ogTimur Miroshnychenko.

Programlederkvartetten som skal lose oss gjennom semifinalene og finalen er Alesha, Hannah, Julia og Graham.

La oss få presentere programlederne

Hannah Waddingham er britisk skuespiller og sanger. Hun er mest kjent for å ha spilt Rebecca Welton i komedieserien Ted Lasso og hatt hatt roller i West End- og Broadway musikaler. Hannah hadde også en rolle i filmatiseringen av Les Misérables, og hun dukket opp som Septa Unella i den femte sesongen av HBO-serien Game of Thrones.

Alesha Dixon er ett engelsk multitalent. Hun er sanger, rapper, danser, TV-personlighet og forfatter. Hun ble først kjent på begynnelsen av 2000-tallet som en del av gruppen Mis-Teeq. Etter dette har Alesha ledet flere program på BBC, som Comic Relief og The Greatest Dancer før hun ble med som dommer for  Strictly Come Dancing og ITV’s Britain’s Got Talent.

Julia Sanina er en ukrainsk sangerinne og frontkvinnen i rockebandet The Hardkiss. Bandet deltok i den ukrainske utvelgelsen til Eurovision, Vidbir, i 2016, der de endte på andre plass. Nå er hun valgt inn av folket til å være en av dommerne under Vidbir. I tillegg har Julia vært med på Dancing with the Stars i Ukraina og vært dommer på X-Factor Ukraina. 

Graham Norton er en Eurovision Song Contest-legende som har kommentert konkurransen for Storbritannia siden 2009. Hans BAFTA-prisbelønte BBC-show, The Graham Norton Show ser Graham regelmessig chatte med verdens største musikkstjerner og Hollywood A-Listers, Graham har tidligere vunnet Special Recognition Award ved National Television Awards.

Hannah, Alesha og Julia vil ta seg av semifinalene, mens Graham slår følge med jentetrioen under den store finalen.

Åpningsseremoni, spesialkorrespondent og kommentatorer

I tillegg til programlederkvartetten vil den ukrainske programlederen Timur Miroshnychenko være Eurovision-korrespondent i Liverpool. Han vil dukke opp her og der i løpet av semifinaler og finalen. Samtidig vil han kommentere sendingen for Ukraina og gi oss ett direkte innblikk fra Ukrainas kommentarboks i Liverpool Arena.

Sammen med Liverpudlian Sam Quek, tidligere landhockey-spiller, nå programleder, vil han lede åpningsseremonien som vil streames på den offisielle YouTube-kanalen til Eurovision Song Contest .

Skuespiller og komiker Mel Giedroyc vil alternere med Graham Norton i kommentatorboksen for BBC One and BBC iPlayer under finalen, mens radio DJs og Eurovision eksperter Rylan og Scott Mills vil kommentere under semifinalene.

Claire Sweeney, også fra Liverpool vil være en del av et spesielt kommentatorteam på BBC Radio Merseyside, som vil ha som oppgaven å bringe konkurransen nærmere publikum.

«BBC er begeistret over å ha ett så talentfullt team som vil bringe Eurovision Song Contest fra Liverpool – på vegne av Ukraina – til verden. En ting som virkelig forener oss alle er musikk, og vi er stolte over å ha et team – som er godt vant med musikk, opptredener og live-kringkasting – som en del av vår Eurovision-presentasjonsfamilie. Det vil bli et bemerkelsesverdig øyeblikk for BBC å levere to store høydepunkt på årets kringkastingskalender, Kongens kroning og Eurovision, i løpet av samme uke.

Kate Phillips, BBC’s Director of Unscripted

Følg oss her på ESCNorge for flere nyheter fra arrangørene.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien