«Burning Daylight» for Nederland

Mia Nicolai og Dion Cooper - Foto: Jasper Suyk.

Det ble klart allerede i begynnelsen av november i fjor at den nederlandske kringkasteren Avrotros hadde valgt Mia Nicolay og Dion Cooper til å representere Nederland i Eurovision Song Contest i 2023.

Etter en lang ventetid er endelig låta til Mia Nicolay og Dion Cooper ute. Duoen skal representere hjemlandet med låten Burning Daylight. Låten er skrevet av artistene selv, Duncan Laurence og Jordan Garfield.

Mia og Dion ble oppdaget av tidligere Eurovision-vinner Duncan Laurence og låtskriver Jordan Garfield for to år siden. Duncan og Jordan så noe spesielt i begge to på hver sin kant, men mente at de ville være eksepsjonelle sammen. Derfor valgt de å presentere Mia og Dion for hverandre, og la de får jamme litt sammen. Dette var en skikkelig fulltreffer da de fant hverandre musikalsk umiddelbart. Ikke bare fungerte stemmene deres godt sammen, budskapet de ønsket å dele var også likt. Musikken deres gir rom for å vise sårbarhet og følelser. De ønsker begge å berøre mennesker, og musikk er et fantastisk språk å uttrykke og dele disse følelsene med.

Kvartetten skrev deretter en sang sammen som imponerte hele den nederlandske utvelgelseskomiteen, og de ble da enstemmig valgt til å være det nederlandske bidraget til Eurovision Song Contest 2023.

«Vi mottok mange sanger i år, spesielt fra unge talenter, noe vi ser på som en flott utvikling. Mia Nicolai og Dion Cooper er selv eksentriske unge talenter, så vel som låtskrivere med en historie å fortelle. Valgkomiteen var uten unntak svært positive til sangen deres, der stemmene deres fungerer vakkert sammen. Selv om vi ikke kan si for mye om sangen nå, kan vi si at det er en sang som er særegen, frittalende og meningsfull, og vi er ikke i tvil om at den vil skille seg ut i positiv forstand i Eurovision.»

Eric van Stade, general director at AVROTROS

Hvordan Mia og Dion reagerte da de fikk beskjeden om at de skulle være med i Eurovision Song Contest, og hvilken rolle tidligere Eurovision-vinner Duncan skal ha i prosessen kan du se her:

12 Questions: Mia Nicolai & Dion Cooper + Duncan Laurence

Hva synes du om Burning Daylight? Kan den komme seg til finalen? Fortell oss gjerne din mening på vårt diskusjonsforum på Facebook.

Følg med på ESC Norge for flere nyheter om Mia Nicolai og Dion Cooper og Nederland i Eurovision Song Contest.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien