Andrew Lambrou ute med «Break a Broken Heart»

Andrew Lambrou. Foto: Andrew Lambrou / City Pop Records

Andrew Lambrou skal fremføre «Break a Broken Heart» for Kypros.

I oktober avslørte RÍK at Andrew Lambrou skal få æren av å representere Kypros i Liverpool. I fjor deltok han i den australske uttakingen, og endte på sjuendeplass med «Electrify». Lambrou er født i Sidney, men faren er fra Kypros.

Sikret en 12-er

Kypros skal delta i første halvdel i andre semifinale sammen med blant annet Danmark og Hellas. Hellas og Kypros har tradisjon for å stemme på hverandre, og det er ikke uvanlig at de to landene gir hverandre 12 poeng. Norge deltar i den første semifinalen, og kan ikke stemme på Kypros.

«Break a Broken Heart» er skrevet av Jimmy Joker, Jimmy Jansson, Marcus Winther-John og Thomas Stengaard. Dette er navn som er godt kjent med både svenske Melodifestivalen og Eurovision.

Marcus & Martinus-låtskriver

Jimmy Joker hadde fem låter med i Mello i 2021, og hele seks låter i både 2022 og 2023; blant annet «Tattoo» av Loreen og «Air» av Marcus & Martinus som begge er favoritter til å vinne i år. Til Eurovision har han skrevet «Adrenalina», «Voices» og «El diablo».

Jimmy Jansson har hatt 25 bidrag med i Melodifestivalen, men aldri vunnet. Han skrev «Yes» for danske Ben & Ten til Eurovision i 2020. Marcus Winther-John var låtskriver for Andorra på deres siste bidrag i 2009, og har ellers hatt med låter både i Mello og Dansk MGP.

Vant for Danmark

Kypros har også fått med seg en tidligere Eurovision-vinner på laget. Thomas Stengaard skrev «Only Teardrops» for Danmark i 2013, og har også representert Tyskland i 2018 og 2019, San Marino og Kypros i 2021 og Aserbajdsjan i 2022.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien