Er seieren til Pasha ett godt tegn for Loreen?

Loreen - Foto: Charli Ljung

Hvafornoe tenker du nå? Hva har Pasha Parfenis seier i den Moldovske finalen med Loreen å gjøre?

Jo, nå skal du høre her; i 2011 ble Moldova representert av gruppa Zdob și Zdub. De vant sin nasjonale utvelgelse med låta So Lucky. De endte tilslutt på en hederlig 12. plass. Året etter, i 2012, var det en ung moldovsk sanger og låtskriver som het Pasha Parfeni som gikk av med seieren med låta Lăutar. Pasha fikk reise til Baku for å representere hjemlandet sitt i Eurovision, hvor han gjorde det litt bedre enn sine forgjengere og endte på en 11. plass.

Den som derimot gjorde det litt bedre og vant med hele 18 12-ere dette året, det var ingen ringere enn Loreen med Euphoria.

Loreen – Euphoria – Finalen – Eurovision Song Contest 2012

Så hopper vi ti år frem i tid. Vi skriver 2022, og det er tid for årets nasjonale utvelgelser. I Moldova er ett kjent band med, nemlig Zdob și Zdub med låten Trenulețul . Når stemmene er talt opp, er det Zdob și Zdub som tar seieren og skal få representere hjemlandet sitt i Eurovision Song Contest atter engang. Denne gang har de til og med med seg en glad duo, Frații Advahov (Advahov-brødrene) De ender på en flott 7. plass. Ett år til går, og vi er nå inne i årets nasjonale utvelgelser. I Moldova er det med flere kjente navn fra tidligere Eurovision-finaler, som SunStroke Project, Aliona Moon og Pasha Parfeni. Og til slutt er det Pasha som igjen trekker det lengste strået, og vinner med sin sang Soarele şi Luna.

Og i Sverige er Loreen storfavoritt til å vinne Melodifestivalen! Om Loreen skulle ta seieren i lørdagens finale, kan historien da gjenta seg? Kan Pashas retur til Eurovision Song Contest, året etter Zdob și Zdub sin retur være ett godt tegn for den svenske sangeren? Er det ett tegn på at Loreen tar sin andre Eurovisionseier?

Nå er jo dette bare spekulasjoner og gøy, men for ett sammentreff!

Her kan du høre låtene nevnt i denne artikkelen

Hva tenker du om Loreen sine sjanser i Melodifestivalen? Si gjerne din mening på vårt diskusjonsforum på Facebook.

Følg oss her på ESCNorge for flere nyheter fra Melodifestivalen. Vi vil være tilstede i Stockholm under finalehelgen, så følg med for daglige oppdateringer.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien