Unicorn for Israel!

Noa Kirel. Foto: Michael Tumarkin

Denne sesongen var Israel først ute med valg av artist til Eurovision 2023. Noa Kirel var valget og nå er låten hun skal ta med seg til Liverpool sluppet.

Låten Noa Kirel skal ta med seg til Eurovision Song Contest i Liverpool har fått det fengende navnet «Unicorn». Teamet bak låta er May Sfadia, Doron Medalie og DJ Yinon Yahel. De to sistnevnte er ingen nykommere når det kommer til å bidra med låter til Eurovision. Medalie står bak låter som «Golden Boy» fra 2015, «Made of Stars» fra 2016, «Toy» fra 2018 og «Feker Lebi» fra 2020, mens Yahel var med på å skrive «Golden Boy».

I følge Noa blir hun rørt hver gang hun synger eller hører «Unicorn». Låta som omhandler kvinnelig «empowerment» synges hovedsakelig på engelsk, men inneholder en del tekst på hebraisk.

Noa Kirel anses å være en av Israels største popstjerner. 21-åringen slapp debutsingelen Medabrim i 2015 og har siden utgitt en rekke låter med stor suksess. Til tross for sin unge alder har Noa allerede en velfylt cv. Denne består av spillefilmer, tv-serier, teaterroller og programlederjobber. I tillegg har hun vunnet priser. Så tidlig som i 2016 ble hun kåret til «årets sanger» under Israelske «Kids’ Choice Awards», og fra 2017 til 2021 ble hun kåret til beste Israelske artist under MTV Europe Music Awards.

 Hva synes du om «Unicorn«? Fortell oss gjerne din mening på diskusjonsforumet vårt på Facebook!

Følg med her på ESC Norge for flere nyheter om Israel i Eurovision.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien