Slik skal Alessandra sjarmere Europa

Foto: Mandy Pettersen / ESC Norge

På mandag er alle låtene i årets Eurovision klare. Vår norske representant Alessandra har vært klar lenge. 4.februar ble hun valgt til å representere oss med «Queen of Kings». Nå starter en travel sjarm-offensiv for å gjøre Europa kjent med både henne og låta. 

Forhåndsfester

Alessandra og hennes team hos Universal og NRK har bestemt at Alessandra skal delta på de aller fleste forhåndsfester rundt om i Europa. Dette er det som er bekreftet:

Det starter nå allerede på lørdag hvor Alessandra skal til Stockholm for å opptre på etterfesten etter den svenske finalen til Eurovision «Melodifestivalen». 

I april blir det hektisk. 7-8 april deltar hun i Madrid, 15.april reiser hun til Amsterdam for å spille under Eurovision in concert, og allerede dagen etter står hun på scenen London På London Eurovision Party 2023. 

Nye versjoner

Det er ikke bare på scener at promo skal skje. Sammen med sine produsenter har Alessandra laget to nye versjoner av «Queen of kings». Snart kan vi alle glede oss til både en italiensk, og en akustisk versjon. Det fortalte Alessandra selv i 1.episode av hennes egen serie «The road to Eurovision»:

Musikkvideo

Alessandra og hennes gjeng er godt i gang med musikkvideoen, hvor det blir HELT andre kostymer enn under MGP.

Endringer i ESC-versjonen

Både den norske delegasjonslederen Stig Karlsen og Alessandra selv har sagt at de helt inn mot påmeldingsfristen jobber med å forbedre også den versjonen av låta som skal konkurrere i Liverpool. Dette sa Stig Karlsen i en livestream med escNorge der han snakket om Alessandras vei mot Eurovision:

Også I MGP var live-versjonen annerledes enn studioversjonen. På scena hadde låta en nesten tjue sekunder lang åpning som ikke er i studioversjonen. Selv etter denne åpningen, er låta bare 2 minutter og 43 sekunder lang. Låtene i Eurovision kan være maks 3 minutter. Det jobbes i studio med forbedringer av låta, som også kan gjøre låta litt lenger på scenen.  

Intervjuer

I tillegg til alt dette skal Alessandra gjøre en mengde intervjuer, så langt det passer inn i timeplanen ved skolen hun går på på Lillehammer. Mange intervjuer er allerede gjort. Blant annet med Ukrainsk TV:

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien