Tror vi på bookmakerne i semifinale 1?

foto Eurovision.tv/BBC

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

Allerede før konkurransen er i gang forteller bookmakerne oss om hvordan de tror at resultatet blir og la oss ta en titt på hva de tror om hvem som går videre fra semifinale en der som kjent vår egen Alessandra skal åpne hele ballet.

Fra Finland og Sverige som ligger sammen øverst på denne resultat-listen med 97% kvalifiserings-sjanse, via Norge og Israel med 96% sjanse for det samme og til Tsjekkia med 91% og Moldova med 89% så utgjør nok disse 6 landene de som bør være rimelig sikre på at de vil få en finalebillett.

Disse må gjøre seg totalt bort på scenen skulle jeg tro og ett farvel til disse landene etter semifinale 1 vil være en reelt skrell.

Videre på listen finner vi Serbia og Kroatia med rundt 70% sjanse for å nå finalen og i de fleste tilfeller skulle jeg tro at det ville holde og det er vel de fleste enige om også.

Da er det bare 2 ledige plasser i finalen og per i dag er det Sveits med 68% og Portugal med 62% som er inne på listen, men like bak med 56% er Nederland på den sure 11.plassen og det er vel all grunn til å tro at det blir disse 3 landene som vil kjempe om å unngå den før nevnte sure plasseringen.

Latvia på 34% og Malta på 32% kan dog gjøre noe med denne lave prosentsatsen hvis det de gjør på scenen i Liverpool imponerer og noen av de foran seg på listen ikke gjør det.

I mine øyne er nemlig både Sveits og Nederland mer typisk jury-låter og disse damer og herrer har som kjent ikke noen makt i semifinalene lenger med det unntak av hvis telefon-avstemmingen i akkurat deres land ikke fungerer, da vil juryene i det landet utgjøre det landets stemmer i semifinalen.

Nederst på semifinale 1-listen finner vi Irland med 23% og Aserbajdsjan med 17% og jeg klarer vel ikke helt å se at de skal gjøre så store underverker på scenen at deres prosentvise sjanse til å kvalifisere seg kommer opp på et nivå der en finaleplass er innen rekkevidde.

Jeg tror vel at spesielt Malta kan finne på å være vurdert altfor lavt på denne rangeringen og nok kan være det landet som roter denne listen mest til når de 10 landene som går videre til finalen blir annonsert andre tirsdag i mai, hva tror du?

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien