Tror vi på bookmakerne i semifinale 2?

Flaggparade. Foto: Alexander Gjørøy / ESC Norge

Dette er et blogginnlegg og representerer kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

Mens det i den første semifinalen er hele 6 land med 89% kvalifiseringssjanse eller mer er ståa ganske så annerledes i den andre semifinalen.

Her må man ned på 82% kvalifiseringssjanse for å finne topp 6 i denne semifinalen, øverst troner Østerrike med 93%.

Deretter følger Australia, Kypros, Armenia, Georgia og Litauen som har fra 87% ned til 82% sjanse for å ta seg til den forjettede finalen.

Dog som i første semifinale må man ha over 60% sjanse til kvalifikasjon for å kunne ta seg til finalen ifølge de som driver med spill og jeg skulle tro at i tillegg til de navnene jeg har nevnt vil også Slovenia med 77% sjanse ha god grunn til å føle seg sånn passe sikker på finaleplass.

Det er en annen sak om Hellas med 66%, Estland med 65% og Belgia med 63% går inn i sin semifinale med like stor tiltro til finaleplass.

For like bak på 57% finner vi både Polen og med 55% Danmark og slik jeg ser det skulle de med en god innsats på scenen og det faktum at det kun er publikum som bestemmer utfallet av semifinalene ha en ærlig sjanse for å feire en finaleplass torsdag om to uker.

Helt sjanseløse er heller ikke Albania på 42% og Island på 33%, i fjor kom nemlig Sveits seg til finalen med nettopp 33% kvalifiserings-sjanse, men han ble formelig slengt inn i finalen av juryen alene og disse høye herrer og damer får ikke hjulpet noen land til finalen i år og spesielt Island føler jeg nok ville falt mest i smak hos juryene i år.

Nederst i denne semifinalen finner vi Romania på 16% og San Marino på 15% så for dem skal vel ganske mange undre skje om de får seg spillejobb i Liverpool andre helgen i mai.

Jeg tror at denne semifinalen er veldig åpen og at faktisk alle land fra Kypros som nå ligger på tredjeplass og ned til Albania på 13 plass kan måtte kjempe om en finaleplass, har en liten følelse at bookmakerne ikke har tatt tilstrekkelig hensyn til at juryene ikke har noe da skulle ha sagt i årets semifinaler, hva tror du?

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien