Andre prøvedag er over

Foto: Corinne Cumming / EBU

Israel, Aserbajdsjan, Tsjekkia, Nederland, Finland, Danmark, Armenia, Romania, Belgia og Kypros var landene som skulle ha sine første prøver på den andre prøvedagen. Alle har fått allokert 30 minutter hver og det kan virkelig se ut som at samtlige fikk godt utbytte av tiden.

I år som i fjor får ingen utenom delegasjonene tilgang til de første prøvene. For fans og fanpresse betyr det at våre første innblikk legges ut på Eurovision.tv i deres liveblogg og Eurovisions offisielle TikTok-kanal.

ESC Norge har derfor laget en liten oppsummering av dagens prøver, og vi kommer til å lage lignende oppsummering hver kveld i dagene fremover. Følg med!

Israel
Foto: Sarah Louise Bennett / EBU
Foto: Corinne Cumming / EBU

Noa Kirel begynner sin opptreden i en stor LED-boks med masse strobelys og roterende kameravinkler. Hun får følge av fem dansere som alle har matchende sorte og rosa kostymer. Hele nummeret oppleves som en polert pop-video, og bloggerne i salen mener dette er en perfekt start på prøvedag 2 i Liverpool.

Noas vokal sitter på plass og hun leverer til de grader, også når det kommer til danse-breaket hvor hun river av seg buksen og danser i undertøyet. Og til slutt – Selvfølgelig skal Israel ha pyro! Hele nummeret avsluttes i et hagl av fyrverkeri!

Klikker her for å se video av Israels første prøve

Aserbajdsjan
Foto: Corinne Cumming / EBU
Foto: Corinne Cumming / EBU

Nå tas det hele litt mer nedpå, når Tural og Turan fra Aserbajdsjan ankommer scenen med sine gitarer. De står på et lite hjerteformet podium midt på scenen. Hjertet er for øvrig knust og delt i to, og de står på hver sin halvdel.
De velkledde guttene har på seg matchende dresser i grønt og lilla og fremfører hele sangen på podiet mens scenen rundt dem fylles av rosa, blått og gult lys.

Klikk her for å se video fra Aserbajdsjans første prøve

Tsjekkia
Foto: Sarah Louise Bennett / EBU
Foto: Sarah Louise Bennett / EBU

Har Vesna blitt inspirert av Raylee, mon tro? Alle stiller med kjempelange grårosa fletter, som selvfølgelig er en del av danserutinen.

Dette slaviske søsterskapets basslinje høres fantastisk ut i arenaen. Gulvet dunker og det som ar igjen av taket, etter Israels opptreden, er nå blåst av.

Vesna stiller i matchende rosa buksedresser. De seks medlemmene fremfører en polert danserutine og de tre minuttene føles sammenhengende og godt satt sammen, med poseringer og kvinnelig empowerment-energi. We’re not your dolls!

Klikk her for å se video av Tsjekkias første prøve

Nederland
Foto: Sarah Louise Bennett / EBU
Foto: Corinne Cumming / EBU

Dette blir både drømmende, trist og oppløftende på samme tid. Dion og Mia står på en liten roterende scene og det skaper en vakker effekt når de beveger seg rundt hverandre med en bakgrunn av spotlights. Et komplekst kameraoppsett gjør at hele opptredenen føles veldig intim.

Harmoniene deres er ganske spesielle, og kostymet går i sort og sølv. Et fint nummer fra Nederland.

Klikke her for å se video av Nederlands første prøve

Finland
Foto: Corinne Cumming / EBU
Foto: Corinne Cumming / EBU

Det meldes gladelig om at den syregrønne bolerojakken har ankommet Liverpool. Käärijä har med seg fire rosakledde dansere, en stabel med paller og en enorm trekasse.
Han starter sangen inni trekassen, så klatrer han opp på toppen av kassen og gjør noen dansetrinn der, mens en gigantisk skygge av han viser de samme trinnene på LED-skjermen bak han. Etter hvert kommer danserne hans ut av den enorme trekassen og han leder de via de rosa båndene som han også hadde i den finske finalen.

I Liverpool blir visst nok alle instruert til å fortelle at dette blir en BIG FINNISH på semifinale 1.

A BIG FINNISH runder av semifinale en! Foto: Corinne Cumming / EBU

Klikk her for å se video fra Finlands første prøve

Danmark
Foto: Corinne Cumming / EBU
Foto: Sarah Louise Bennett / EBU

Riley har med seg et sett på scenen som roterer med tre ulike sider, hvor hver side representerer et rom i ulike farger når han beveger seg gjennom døråpningene. Danmark gjør benytter LED-gulvet på en lur måte og bruker projisert grafikk. Det visuelle virvler av skyer, hjerter og emojier, noe som gir en søt og drømmeaktig kvalitet på fremføringen.

Riley har på seg hvite bukser og en glitrende mesh-topp i rosegull.

Klikk her for å se video fra Danmarks første prøve

Armenia
Foto: Sarah Louise Bennett / EBU
Foto: Sarah Louise Bennett / EBU

Det starter som en myk pianoballade mens Brunette ligger på en skrå struktur som reises opp foran på scenen, mot et baktepe av virvlende grafikk. I rap-mellomspillet tar det hele helt AV, meldes det om. Iscenesettelsen av nummeret er smart og Armenia drar god nytte av lys og grafikk i temposkiftende gjennom sangen.

Brunette har på seg et stilig hvitt kostyme, lappet sammen av sorte detaljer og tråder.

Klikk her for å se video fra Armenias første prøve

Romania
Foto: Corinne Cumming / EBU
Foto: Sarah Louise Bennett / EBU

Theodor stiller i knallgul shortsdress og høye gule Pickachu-sokker. Dette er en annerledes versjon av D.G.T (Off and On) fra den innspilte versjonen. Første halvdel av sangen er tilbakestrippet og aukustisk med bare Theodor sittende på en stol med sin gitar foran en blå bakgrunn. I andre del av sangen kommer rocketempoet og det blir frekk energi, en bonusdanser og en rødlig bakgrunn med lava på LED-veggen. En dramatisk avslutning på sangen!

Klikk her for å se video fra Romanias første prøve

Belgia
Foto: Sarah Louise Bennett / EBU
Foto: Sarah Louise Bennett / EBU

Gustaph bringer masse feel-good til salen. Han stiller i et lyserosa og hvitt antrekk, og selvfølgelig den ikoniske Gustaph-hatten. Han har følge av en danser ikledd samme farger som han selv og tre korister kledd i svart.
De har med seg en gigantisk sort trapp som Gustaph starter oppå. På LED-skjermen får vi se vogueing, drag queens og alle de menneskene som gjør Gustaphs verden til et bedre sted.

Klikk her for å se video fra Belgias første prøve

Kypros
Foto: Sarah Louise Bennett / EBU
Foto: Sarah Louise Bennett / EBU

De marsjerende trommelslagene vibrerer gjennom gulvet i arenaen og Andrew sin vokal er plettfri. De i arenaen sier det er noe elektrisk ved måten denne sangen bygger seg opp fra den første store tonen til en enda større avslutning. LED-skjermene går fra foss til glør og flammer, og det blir både tungrøyk og fire flammebanker på siste gjennomkjøringen. Kypros bringer altså årets første ekte flammer på scenen.

Klikk her for å se video fra Kypros sin første prøve

Og med det var andre dag med prøver gjennomført.

Følg med i morgen for den tredje dagen med prøver, da skal nemlig Estland, Island, Hellas, Polen, Slovenia, Georgia, San Marino, Østerrike, Albania, Litauen og Australia øve for første gang fra klokken 11.30 til 19.40.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien