ODDSEN: Disse 10 tror oddsen går videre til finalen fra første semifinale!

Foto: Corinne Cumming / EBU

Endelig er vi i mai, og det betyr at Eurovision nærmer seg med stormskritt. Ikke nok med det. Noen av landene har allerede hatt sin aller første prøve, og låtene fra første semfinale er i dag ferdig med sine prøver!

Derfor vil vi dypdykke i oddsen fremover og se om noe endrer seg. Eurovisionworld oppdaterer oddsen sin jevnlig, og er derfor den siden vi bruker.

Semifinale 1: 

Vår egen Alessandra er med i semifinale 1, som går av stabelen tirsdag 9. mai. I denne semifinalen er det 15 land som er med, der 10 av disse skal videre til en finale.

Slik det ser ut nå ser det ut som at de som er favorittene til å gå videre til en finale er Finland (96 %), Sverige (96 %), Norge (95 %), Israel (95 %), Tsjekkia (91 %), Moldova (90 %), Serbia (73 %), Sveits (70 %), Kroatia (67 %) og Portugal (63 %).

Finland, Sverige, Norge og Israel er de som topper her med 96 prosent og 95 prosent, etterfulgt av Tsjekkia og Moldova som også har en stor sjanse til å gå videre. Portugal ligger på 10. plassen med 63 prosent sjanse. Nederland er i følge oddsen den største utfordreren til å ta en finaleplass med henholdsvis 57 prosent sjanse til å gå videre.

Latvia, Malta, Irland og Aserbajdsjan tar de siste plassene.

Vi har intervjuet mange av årets Eurovision-artister. Bli bedre kjent med dem her!

Hele bildet:

Årets favoritt i år så lang på oddsen er Sverige med hele 44 % sjanse for å vinne. Etterfulgt av Finland og Ukraina med henholdsvis 19 % og 6 % sjanse. Frankrike og Spania følger etter på en 4 og 5 plass. Norge ligger på en sterk 6. plass med 4 prosent sjanse til å vinne.

Vi kommer til å komme med flere oppdateringer da mye kan endre seg den neste uka med prøver. Følg med!

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien