Slik var prøvedag 3!

Foto: Sarah Louise Bennett / EBU

Prøvedag 3 er over, og nå har alle semifinalister fått testet ut scena og sitt show for første gang.

I dag var det de altså de 11 siste landene i semifinale 2 som hadde sine første prøver: Estland, Island, Hellas, Polen, Slovenia, Georgia, San Marino, Østerrike, Albania, Litauen og Australia.

I år som i fjor får ingen utenom delegasjonene tilgang til de første prøvene. For fans og fanpresse betyr det at våre første innblikk legges ut på Eurovision.tv i deres liveblogg og Eurovisions offisielle TikTok-kanal.

Estland

Her får vi vårt første piano på scena, og som i den estiske finalen kan det spille seg selv!

Alika har en sterk stemme, noe som trengs i en sang der vokalspennet er stort, noe som gjør den til en utfordring for vokalisten. Her får også scenens lys- og grafikkapasitet prøvd seg, det er ikke en kvadratcentimeter av gulvet og LED-bakgrunnen som ikke brukes. Noe som gir en dramatisk effekt.

Alikas sceneantrekk er en vakker blå dress med et langt slep.

Foto: Sarah Louise Bennett / EBU

Klikk her for å se video av Estlands første prøve.

Island

Dilja har en sterk tilstedeværelse på scena, og mye energi. Hun bruker mye av scena med høye spark og gymnastiske bevegelser underveis. Det å ha power i seg er et viktig tema i teksten, og det viser hun til fulle! Dette er en spennende kombinasjon av fysisk og vokalmessig styrke.

Diljá er kledd i en nydelig sølvdress.

Foto: Corinne Cumming / EBU

Klikk her for å se video av Islands første prøve.

Hellas

Her har vi årets yngste deltaker, 16 år gamle Victor Vernicos, som har dansk far. Han viser ungdommelig energi på scenen og at han har en sterk stemme. På LED-veggen sees flere store utgaver av Victor, og hans signaturdansevegelser vil nok få publikum på beina neste torsdag. Ed Sheeran er blant Victors musikalske forbilder, og det kan vi merke på stemningen i låten. I den siste gjennomkjøringen får vi også litt pyro.

Som Romanias Theodor i går har Victor omtrent samme type jakke og shorts, men i en lys brun safarilignende farge.

Foto: Sarah Louise Bennett / EBU

Klikk her for å se video av Hellas’ første prøve.

Polen

Det første vi kan fastslå er at Blanka ikke er «solo» på scena slik låttittelen antyder, da hun har med seg fire dansere. Her får vi skikkelig sommerfølelsen med en backdrop med tropiske detaljer. Samt et antrekksskifte med et danseparti midt i. Og i siste framføring får vi en pyrodusj i siste refrenget!

Foto: Corinne Cumming / EBU

Klikk her for å se video av Polens første prøve.

Slovenia

Joker Out viser at de er et band som ikke vil ha noe problem med å få publikum med seg. Her er det karisma og humør i bøtter og spann! Til tross for at de er unge av alder viser de at de har opparbeidet seg stor erfaring, og de koser seg skikkelig på scena!

Kleesmessig er det Bojans rosa bukser som vekker mest oppsikt!

Foto: Corinne Cumming / EBU

Klikk her for å se video av Slovenias første prøve.

Georgia

Dagens første vindmaskin, og den tilfører noen dramatiske bevegelser til Irus blankhvite kjole. Iru står på en opphøyd plattform midt på scena mot en LED-backdrop med virvlende røyk og stormfullt vær. Noe som gjør det til en storslått framføring. Det er også røyk med i sceneshowet, det ser nærmest ut som at Iru er innhyllet i den.

I tillegg til den omtalte kjolen er det verdt å legge merke til Irus vakre armbånd.

Foto: Sarah Louise Bennett / EBU

Klikk her for å se video av Georgias første prøve.

San Marino

Det italienske bandet Piqued Jacks, som representerer San Marino har som flere andre av årets artister solid erfaring fra store scener, og det synes at de føler seg hjemme! Det er tydelig at de legger sitt hjerte og sin sjel i denne framføringa. Vokalist E-King viser stor tilstedeværelse og karisma, og det er en sterk opptreden av hele bandet.

E-King har en glitrende jakke som får sin fulle effekt under scenelysene,

Foto: Corinne Cumming / EBU

Klikk for å se video av San Marinos første prøve.

Østerrike

Denne låten har et budskap, den har en dunkende basslinje og den har store vokalprestasjoner av Teya og Salena. I tillegg serverer de oss en lekker dans som mange sikkert kommer til å lære seg framover! Det er en morsom opptreden som nok vil få mange opp på beina neste torsdag!

Foto: Corinne Cumming / EBU

Klikk for å se video av Østerrikes første prøve.

Albania

Det er ingen mild oppbygning her, Albina gir alt vokalt fra første tone. Duje er en låt fylt med følelser og drama, det er jo en sang om en families samhold, og Albinas familie bidrar med vakre harmonier og fin dans.

Showet er satt sammen av legenden Sasha Jean-Baptiste og LED-veggen viser det albanske flagget. Og jada, vi får pyro, mye pyro!

Foto: Corinne Cumming / EBU

Klikk her for å se video av Albanias første prøve-

Litauen

Dette er en fengslende ballade, med fine vokale harmonier mellom Monika Linkyte og hennes backingvokalister samt pulserende trommer som ikke gjør det lett å sitte stille. Teksten til Stay har sin bakgrunn i lokal folklore, der ordene «Čiūto Tūto» ofte brukes i litauisk folkemusikk som en slags magisk besvergelse.

Foto: Sarah Louise Bennett / EBU

Klikk for å se video av Litauens første prøve.

Australia

Det blir en mektig avslutning av semifinale 2 – med et 80-talls synth-lydbilde som blir til et ekte rockeunivers. Det høres ut både som distinkt australsk og fantastisk Eurovision på samme tid. Voyager er ekstremt proffe, og rocker scena i Liverpool til gagns. De har med seg en bil, nærmere bestemt en Toyota MR2, det blir rimelig spektakulært det hele!

Og selvsagt blir det pyro, rød pyro faktisk!

Foto: Sarah Louise Bennett / EBU

Klikk for å se video av Australias første prøve.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien