ODDSEN: Disse 10 tror oddsen går videre til finalen fra den andre semifinalen!

Foto: Corinne Cumming / EBU

Endelig er vi i mai, og det betyr at Eurovision nærmer seg med stormskritt. Ikke nok med det. Nå har også låtene i den andre semifinale hatt sin aller første prøve.

Derfor vil vi dypdykke i oddsen fremover og se om noe endrer seg. Eurovisionworld oppdaterer oddsen sin jevnlig, og er derfor den siden vi bruker.

For å se oddsen fra semifinale 1, kan du lese saken her:

Semifinale 2: 

I den andre semifinalen har er det landene Danmark, Armenia, Romania, Estland, Belgia, Kypros, Island, Hellas, Polen, Slovenia, Georgia, San Marino, Østerrike, Albania, Litauen og Australia som deltar. Det er altså 16 land som er med, der 10 av disse skal videre til en finale.

Slik det ser ut nå ser det ut som at de som er favorittene til å gå videre til en finale er Østerrike (93 %), Australia (88 %), Kypros (86 %), Armenia (85 %), Litauen (82 %), Slovenia (79 %), Georgia (77 %), Belgia (69 %), Hellas (64 %) og Estland (60 %).

Østerrike troner på toppen av oddsen til semifinale 2 med 93 prosent sjanse til å gå videre, etterfulgt av Australia og Kypros. Estland ligger på en 10. plass med 60 prosent sjanse. Danmark og Polen er de største utfordrerne til å ta en finaleplass med henholdsvis 60 prosent og 57 prosent sjanse til å gå videre.

Ut fra oddsen til semifinale to virker det som at dette kommer til å bli en jevnere semifinale enn semifinale 1.

Albania, Island, Romania og San Marino tar de siste plassene.

Vi har intervjuet mange av årets Eurovision-artister. Bli bedre kjent med dem her!

Sjekk ut våre intervju med artistene i årets Eurovision! Bli bedre kjent med de her!

Hele bildet:

Årets favoritt i år så lang på oddsen er Sverige med hele 42 % sjanse for å vinne. Etterfulgt av Finland og Ukraina med henholdsvis 23 % og 5 % sjanse. Frankrike og Spania følger etter på en 4 og 5 plass. Norge ligger på en sterk 6. plass med 4 prosent sjanse til å vinne. 

Siden i går har altså Sverige gått ned 2 prosent på oddsen, mens Finland har gått opp 4 prosent.

Vi kommer til å komme med flere oppdateringer da mye kan endre seg den neste uka med prøver. Følg med!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien