Slik var prøvedag 4!

Foto: Sarah Louise Bennett / EBU

I dag fikk 15 land en ny gjennomkjøring av opptredenen sin – deriblant Alessandra og Norge.

Landene fikk litt kortere tid på scenen med 20 minutter hver, men det var nok til at artistene rakk å fremføre låtene sine tre ganger.

I år som i fjor får ingen utenom delegasjonene tilgang til de første prøvene. For fans og fanpresse betyr det at våre første innblikk legges ut på Eurovision.tv i deres liveblogg og Eurovisions offisielle TikTok-kanal.

ESCNorge har derfor laget en liten oppsummering av dagens prøver, og vi kommer til å lage lignende oppsummering hver kveld i dagene fremover.

Norge

Alessandra har gjort noen små forandringer siden vi så henne på scenen på søndag. Den smaragdgrønne velourdrakten og kronen er på plass, men hun har droppet halssmykket og fått en mørkere tights. Vår dronning ser nydelig ut, og det meldes om at hun traff den høye tonen alle tre gangene hun fremførte låten og at hele opptredenen så like bra ut på kamera som inne på arenaen.

Chloe Hashemi / EBU

Her er din sjanse til å være en dronning og synge duett med Alessandra!

Malta

På søndag lyste de fargerike gutta i The Busker opp arenaen med veldig mye rekvisitter på scenen. En gul parkbenk, en lyktestolpe og til og med en rød bil med bandnavnet deres på hadde de tatt med seg. Og selvfølgelig en saksofon. På andre prøve er det også party fra begynnelse til slutt, og det ryktes om at de absolutt nailer det.

Foto: Sarah Louise Bennett/EBU

Serbia

Siden sist har Luke Black lagt til flere videospillreferanser på LED-veggen bak seg, noe som passer bra ettersom Luke er lidenskapelig opptatt av nettopp videospill. Danserne hans er mørkkledde og maskerte. Hans første opptreden i Liverpool ble beskrevet som mørk, surrealistisk og hypnotisk og det var ikke noe mindre vi ble servert på denne andre prøven.

Foto: Chloe Hashemi/EBU

Latvia

Sudden Lights var uheldige og mistet bagasjen sin på vei til Liverpool, så deres første prøve måtte foregå uten de planlagte sceneantrekkene. Heldigvis hadde bagasjen kommet frem til dagens prøver, og gutta stilte i fine dresser. Kvartetten som er blant Latvias mest streamede artister, stiller med fullt band og instrumenter på scenen.

Foto: Chloe Hashemi/EBU

Portugal

Portugals Mimicat skiller seg ut i sin knallrøde kjole som faktisk er laget utelukkende av fjær. Det samme gjør danserne hennes som også er kledd i kjærlighetsfargen rød. Opptredenen hennes blir beskrevet som like polert og profesjonell som på hennes første prøve tidligere denne uken.

Foto: Chloe Hashemi/EBU

Irland

Vokalist Conor O’Donohoe har beholdt sin glitrende gulldress på. Det fortelles at bandet, som tidligere har vært på turné med Lewis Capaldi, Westlife og Niall Horan, virkelig koser seg på scenen i Liverpool.

Foto: Sarah Louise Bennett/EBU

Kroatia

Let 3 er tilbake på scenen og livebloggerne på Eurovision tv melder om at det hele ser større og lysere ut, og at fargene er enda mer psykedeliske denne gangen.

Foto: Sarah Louise Bennett/EBU

Sveits

For 21 år gamle Remo Forrer har det ikke vært noen store tydelige endringer siden sist vi så ham på scenen, men han imponerer fortsatt med sin stemmeprakt. Remo har på seg en mørk dress, og danserne er også kledd i svart.

Foto: Sarah Louise Bennett/EBU

Israel

Noa Kirel hadde sin første prøve på mandag, og den er nå den nest mest sette sceneprøven av alle deltagerne – etter Norges Alessandra. Hun stiller i et tøft antrekk, og showet blir ganske så akrobatisk og heftig etter hvert.

Foto: Sarah Louise Bennett/EBU

Moldova

For Moldova og Pasha sin del er det ingen forandringer fra den første prøven. Her er det hårkreasjoner som vekker oppsikt, tradisjonelle instrumenter og en gigantisk sol som bakteppe. Og så må vi ikke glemme Epic flute guy!

Foto: Sarah Louise Bennett/EBU

Sverige

Loreen måtte kvitte seg med det to tonn tunge scenetaket hun hadde i Melodifestivalen, og har byttet det ut med en opplyst boks som er hevet over gulvet. Resten av sceneshowet hennes er imidlertid slik vi kjenner det, og det fortelles om at andre gjennomkjøring var intens og dramatisk.

 

Foto: Chloe Hashemi/EBU

Aserbajdsjan

Tvillingbrødrene Tural og Turan stiller med gitarer, dresser i grønt og lilla og store skjerf. Fremføringen begynner i svart-hvitt, før farger legges på skjermen etter hvert, noe som utgjør en fin effekt.

Foro: Chloe Hashemi/EBU

Tsjekkia

Tsjekkia er tilbake på scenen med de samme rosa buksedressene, men de har gjort noen endringer på frisyrene siden sist. Vesnas store fletter har blitt enda lengre og tyngre, med det som resultat at håret deres også svinger enda bedre på scenen.

Foto: Sarah Louise Bennett / EBU

Nederland

Her blir det både kraft og intensitet, og det meldes om gåsehud når duoen Mia Nicolai og Dion Cooper er på scenen i kveld. Begge to er kledd i mørke antrekk.

Foto: Sarah Louise Bennett / EBU

Finland

Denne lange prøvedagen avsluttes med en «Big Finnish». Käärijä og de fire danserne stiller med den samme unike stagingen som de hadde på mandag. Han har også en presisjon og en timing som beskrives som utrolig.

Foto: Sarah Louise Bennett / EBU

Og dermed var dagens prøver i Liverpool unnagjort.

Her er en samlevideo med samtlige av dagens prøver:

Følg med i morgen for den femte dagen med prøver. Da skal Danmark, Armenia, Romania, Estland og Belgia teste scenen en gang til. I tillegg skal alle de forhåndskvalifiserte landene få en gjennomkjøring for første gang!

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien