Loreen lover ny musikk

Foto: Sarah Louise Bennett / EBU

26. mai 2012 er nok en dag som sitter sveiset fast i Loreens minne for alltid. Det var dagen hun skrev seg inn i Eurovision-historien med en klokkeklar seier med låten Euphoria.

I år er Loreen tilbake på Eurovisionscenen med låten Tattoo, og hun seilte tidlig opp som en storfavoritt. Tattoo topper både oddslister, polls og per dags dato, My Eurovision Scoreboard.

Melodifestivalen

Loreen selv hadde aldri forestilt seg at hun kom til å delta i Melodifestivalen igjen, men da hun hørte demoen til Tattoo, følte hun intuitivt at dette var en sang for henne. Så dukket spørsmålet om Melodifestivalen opp, og Loreen gikk flere runder med seg selv, var dette noe hun ville igjen? Etter å ha blitt oppmuntret av menneskene rundt seg, fikk det henne til å føle at livet virkelig pekte veldig tydelig i én retning, mot Melodifestivalen.

Å vinne med Tattoo var ingen selvfølge for Loreen, man at det skjedde var overveldende for henne. Hun kan ikke beskrive hvor glad hun ble da hun forsto at alt hun vil formidle på scenen traff publikum.

Loreen jubler etter å ha vunnet Melodifestivalen 2023

Foto: Kristian Sognli/ESCNorge

Eurovision

Etter seieren i Melodifestivalen var det bare å kaste seg rundt for å starte forberedelsene til Eurovision. Forberedelsene har vært intense for Loreen, og har krevd mye hardt arbeid. Sceneshowet til Tattoo er en veldig fysisk prestasjon, der hun må være i harmoni med både sinn, kropp og sjel for å gjøre det riktig. Derfor har dagene til Loreen vært fylt med mye trening, mye spising, mye kommunikasjon og mye søvn. Men hun elsker det, og hun elsker Tattoo.

Nå er jeg her på Eurovision og føler meg lykkeligere enn noen gang. Noe som er sprøtt fordi jeg aldri trodde at jeg skulle være her igjen!

Loreen
Loreen gjøres klar for første prøve – Foto: Chloe Hashemi/EBU

Hilsen til fansen

Bilder fra prøvene

Loreen har nå hatt to bolker med prøver. Her er noen bilder fra disse:

Tida etter Eurovision

Om det blir seier eller ikke, har Loreen store planer etter Eurovision Song Contest er over i år. Ny musikk er på trappene og det blir turnê. Hun reiser ut på turneen i høst og planen er å fortsette over i våren 2024. I tillegg blir det nok mang en motorsykkeltur i skog og mark for å hente energi, og mang ett gammelt vindu som skal restaureres.

Hele intervjuet managementet har gjort med Loreen i forkant av Eurovision Song Contest, kan du lese ved å laste det ned her. (Intervjuet er skrevet på engelsk.)

Vi ønsker Loreen lykke til i Liverpool!

Følg med her på escNorge for flere nyheter om Sverige i Eurovision Song Contest.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien