Femte prøvedag er over

Foto: Sarah Louise Bennett/EBU

I dag har Danmark, Armenia, Romania, Estland og Belgia hatt sin andre prøve, mens Tyskland, Frankrike, Italia, Ukraina, Spania og Storbritannia har hatt sin første prøve.

Delegasjonene som har hatt sin andre prøve har hatt 20 minutter til disposisjon, med mulighet for tre gjennomganger av sceneshowet. De «fem store» og Ukraina har hatt 30 minutter.

I år som i fjor får ingen utenom delegasjonene tilgang til de første prøvene. For fans og fanpresse betyr det at våre første innblikk legges ut på Eurovision.tv i deres liveblogg og Eurovisions offisielle TikTok-kanal.

ESCNorge har derfor laget en liten oppsummering av dagens prøver, og vi kommer til å lage lignende oppsummering hver kveld i dagene fremover.

DANMARK

Foto: Sarah Louise Bennett/EBU

Reiley har byttet antrekk. Han har byttet ut de hvite buksene og den glitrende toppen vi så på mandag med en rosa, glitrende dress.

Sceneriggen er den samme, det roterende huset som hindrer Reiley i å gå seg vill på den enorme scenen. Dette fungerer veldig bra på skjermen.

Foto: Chloe Hashemi/EBU

ARMENIA

Foto: Chloe Hashemi/EBU


Brunette fra Armenia er tilbake for å øve igjen, og det er ingen endringer i kostyme eller oppsetning fra mandag som vi kan se. Fortsatt «being good, doing good and looking good»  Belysningen og LED-gulvgrafikken i denne opptreden ser utrolig bra ut på den store skjermen.

Foto: Chloe Hashemi/EBU

ROMANIA

Foto: Sarah Louise Bennett/EBU

Theodor Andrei står for dagens andre kostymeskifte. På mandag stilte han i en gul dress med shorts, gule boots og Pichachu-sokker. I dag entrer han scenen i en rosa dress med shorts, rosa boots og Svampebob-sokker. Rosa er visst en populær farge i år!

Ellers er sceneshowet det samme som på første prøven.

Foto: Chloe Hashemi/EBU

ESTLAND

Foto: Sarah Louise Bennett/EBU


Alika fra Estland er tilbake på scenen – kjolen hennes er fortsatt blå, pianoet hennes er fortsatt hjemsøkt, og vokalen hennes høres fortsatt utrolig ut.

Foto: Chloe Hashemi/EBU

BELGIA

Foto: Sarah Louise Bennett/EBU

Gustaph fra Belgia er tilbake på scenen, og hans fabelaktige rosa og hvite antrekk fra den første prøven forblir uendret. Hvis alle beholder antrekkene sine fra i dag, kommer første halvdel av den andre semifinalen til å bli VELDIG rosa. Dette er selvsagt ikke en klage. Det er Eurovision!

Foto: Chloe Hashemi/EBU

Oppsummering!

TYSKLAND

Foto: Sarah Louise Bennett/EBU

Uansett hvordan du føler for denne typen musikk, er Blood and Glitter en fantastisk forestilling fra et band som er absolutte mestere på den store scenen. Bandet er hevet opp på et metallstillas i en trekantformasjon, med røde og svarte lysdioder. De sparer ikke på kruttet og serverer ett blinkende lysshow i tre minutter. Kostymene er også spektakulære og går i rødt og gull. Vokalist Chris Harms ser ut som en eksotisk fugl med sin gullkrage.

Og hva annet kan men forvente av ett nummer som dette, enn mye ild og pyro? Lord Of The Lost skuffer ikke der! Hvert refreng akkompagneres med røde flammer, det ligger tung røyk ved gulvet og nummeret avsluttes med skikkelig pyro!

Foto: Sarah Louise Bennett/EBU

Klikk her for å se Tysklands første prøve

FRANKRIKE

Foto: Sarah Louise Bennett/EBU


Oh la la, dette er fantastisk. Det er Edith Piaf møter Lady Gaga, med La Zarra stående på toppen av en gnistrende drapert sokkel iført en tilpasset kjole laget utelukkende av svarte og røde paljetter. Og når vi sier ‘sokkel’, mener vi en bevegelig søyle fem meter over bakken, drapert i glitrende, svart stoff helt ned til gulvet. Stoffet forsvinner og avslører en sylindrisk søyle med en speilbelagt topp, som La Zarra gir vokalt alt på – bonuspoeng for det franske flagget på LED-veggen på slutten. Dette er KUNST. Send det til Louvre umiddelbart. (etter finalen neste lørdag!)

Foto: Corinne Cumming/EBU

Klikk her for å se Frankrikes første prøve

ITALIA

Foto: Corinne Cumming/EBU

Dette er en klassisk og tidløs ballade, levert av Marco Mengoni med hjerte og sjel. Det er en følelsesmessig berg-og-dal-bane av en sang, som tar oss alle med på en musikalsk reise fra pianissimo til dunkende trommer og tilbake igjen. Marco får det hele til å se uanstrengt ut – Due Vite betyr «to liv», og selv på engelsk er tekstene håpløst romantiske.

Scenen er enkel. Det er Marco i skinnbukser og en glitrende sølvvest, røyk langs gulvet, virvlende skyer på LED-veggen og den største månen vi har sett siden Spanias Blas Canto i 2021.

Foto: Sarah Louise Bennett/EBU

Klikk her for å se Italias første prøve

UKRAINA

Foto: Sarah Louise Bennett/EBU

R&B er en av få musikalske sjangere vi ikke har sett på Eurovision i år, og denne sangen er definitivt en av de kuleste og mest moderne på årets spilleliste. Belysningen og LED-veggen blir brukt for å skape en mektig effekt. Det samme med fire bokser på scenen som gir LED-bakgrunn til deres to svartkledde dansere. Det er mange elementer i komposisjonen som føles nesten orkestrale – svevende strykere, keyboardeffekter i kirkelig orgelstil, dunkende bass, Jefferys uanstrengte vokal – alt samles på scenen for å skape tre svært polerte minutter med rent drama. Klærne går i gull og sort hos Jeffrey, mens Andrii har gått for sølv og sort. Mot slutten av nummerte understrekes det siste strykerpartiet med heftig bruk av flammekastere, slakte «flame jets».

Foto: Corinne-Cumming/EBU

Klikk her for å se Ukrainas første prøve

SPANIA

Foto: Corinne Cumming/EBU

Blanca har beholdt kostymeideen fra Benidorm Fest, med hvite bukser og rød topp. Her gjenskapes all magien vi så på Benidorm Fest i januar, med to røde halvsirkulære strukturer med kanter i midten av scenen som skaper en sirkel for Blanca og hennes fem dansere å opptre i. Dette er rammet inn av svart, rødt og hvit belysning. Det er en veldig smart og dramatisk bruk av rommet, noe som gjør at det føles intimt i stedet for å prøve å fylle hele scenen. Blancas stemme har en unik og ekstraordinær klarhet, og vi glemte stort sett å puste i tre minutter. Under siste gjennomkjøring er det lagt til røyk på gulvet, noe som skaper ekstra atmosfære.

Foto: Corinne Cumming/EBU

Klikk her for å se Spanias første prøve

STORBRITANNIA

Foto: Sarah Louise Bennett/EBU

Mae er kledd i svarte bukser med en ganske fabelaktig korsettjakke, og starter forestillingen på en hevet sokkel foran LED-veggen. Den har enorm grafikk i popart-stil som blander seg veldig smart med liveshowet – det er en del i begynnelsen der Maes ansikt deler seg i to horisontalt, så hun bokstavelig talt er inne i sitt eget hode. Det gir det hele en popvideokvalitet som ser bra ut live, og vi mistenker at den vil se enda bedre ut på TV.

Hun er flankert av fire dansere i rødt og svart, som blir med henne foran på scenen for en polert danserutine gjennom andre halvdel. Dette er definitivt en av låtene fra årets konkurranse som vi kommer til å høre på barer over hele Europa denne sommeren.

Foto: Corinne Cumming/EBU

Klikk her for å se Storbritannias første prøve

Følg med i morgen! Da er det Kypros, Island, Hellas, Polen. Slovenia, Georgia, San Marino, Østerrike, Albania, Litauen og Australia som skal ha sin andre prøve.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien