Slutt på Green Room-spenningen?

Foto: Sarah Louise Bennett / EBU

Det ryktes om at EBU og BBC vil gjøre endringer i måten det annonseres hvilke land som har kvalifisert seg videre til den store Eurovision-finalen. Disse endringene vil eventuelt bety slutten på TV-bilder av spente delegasjoner i Green Room under semifinalene.

Det er mye spenning knyttet til resultatene i semifinalene i Eurovision Song Contest. Vil artistene få en ny sjanse til å vise seg frem i den store finalen, eller fikk de ikke nok poeng til å gå videre?

Bilder av nervøse delegasjoner som klemmer hverandre, biter negler, ber eller vaier med flagget har blitt en tradisjon i Eurovision. Nå kan det se ut til at EBU og BBC vil forandre på formatet, skal vi tro ryktene som florerer i fan-miljøet.

Green room: Ukraina kvalifiserte seg videre til Eurovision finalen 2022. Foto: Corinne Cumming / EBU
Alle opp på scenen?

I en twitter-melding fra GJ Koojiman, vert for the Dutch Eurovision podcast, skrives det at hans kilder sier at vi kanskje vil få en endring i annonseringen av de kvalifiserte i semifinalene neste uke. I kjent X factor-stil skal de visst nok få alle femten/seksten artister opp på scenen, og så ropes de ti kvalifiserte opp, fem av gangen.

Han legger også ut et utkast av sendeplanen til en av semifinalene og dens gang. Dette utkastet viser at programledere Hannah og Julia skal annonsere de fem første landene som er videre, før disse skal gå backstage for å snakke med Alesha. Deretter skal de neste fem ropes opp, og mens Alesha snakker med disse så står det «clear main stage of losing acts» i utkastet.

Det kan derfor virke som at «taperne» blir stående alene igjen på scenen, istedenfor å være omringet av delegasjonen sin.

Bekreftet?

En polsk Eurovision-side har tidligere denne uken skrevet om saken, basert på twitter-meldingen til DJ Koojiman, og nylig har saken deres blitt oppdatert med «OPPDATERING: Endringene er bekreftet.» Dette er dessverre uten å vise til hvilke kilder som har bekreftet endringene.

Får svar senest mandag!

Fra mandag har fans og presse tilgang til pressesenteret i Liverpool. Annonseringen av de kvalifiserte er noe som må øves på gjennom prøvene, og på mandag vil vi senest vite om det er sannhet i disse ryktene, da skal de øve på hele sendingen både med familie-showet og generalprøven på kvelden. Dersom dette stemmer er det grunn til å tro at EBU / BBC vil komme med en pressemelding i forkant av disse prøvene.

Foto: Sarah Louise Bennett / EBU

Hva syns du om denne potensielle endringen? Bli med i vårt diskusjonsforum på Facebook og si din mening!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien