ESC Norge vurderer semifinale 1

Foto: Sarah Louise Bennett / EBU

I denne artikkelserien har team-medlemmer fra ESC Norge vurdert årets 37 Eurovision-låter. Vurderingene presenteres i tre artikler, semifinale 1, semifinale 2 og finalebidragene. Hvilken låt når toppen i vår vurdering? Og hvordan gjør Alessandra det?

Neste uke er det endelig tid for årets Eurovision-uke. Tirsdag 9. mai går den første semifinalen av stabelen, der Alessandra er først ut. Torsdag 11. mai avholdes den andre semifinalen, mens lørdag 13. mai er det klart for årets store finale i Eurovision Song Contest i Liverpool. Sendingene starter klokken 21.00.

I denne artikkelen har vi sammenfattet et avsnitt om hver låt. Dette er basert på kommentarer fra teamet. Poengene er de vanlige Eurovision-poengene 1-8, 10 og 12. Under den enkelte låt presenteres poengsummen, og resultatlisten presenteres til slutt i artikkelen.

Låtene er vurdert av Endre, Magnus, Tone Maria, Charlotte, Mandy, Tommy, Knut Olav, Morten, Jonathan, Kristian og Heidi. Det vil si at toppscore er 132 poeng.

Låtene ble vurdert før prøvene.

Låtene i semifinale 1

Norge – Alessandra – Queen of Kings

Teamet er stolt over Alessandra og Queen of Kings! Gøy med en låt som fenger alle oss, og som samtidig fenger Europa. Låta er en skikkelig banger, og jenta er tøff. De fleste regner med at den ender i toppen av resultatlista. Både artist og låt er ett fyrverkeri, og låta er en perfekt start på årets Eurovision Song Contest!

Poeng: 108

Malta – The Busker – Dance (Our Own Party)

Fengende låt med godt driv, som kanskje mangler det siste ekstra for å nå toppen. Gøy at de stiller med saksofon, ett instrument som er ganske populært i Eurovision-kretser. En perfekt låt for introverte, og det nevnes at å dra på fest i genser, frister.

Poeng: 67


Serbia – Luke Black – Samo Mi Se Spava

Samo Mi Se Spava blir beskrevet som en kul, spesiell og annerledes låt. Følger godt etter Konstrakta med det kunstneriske uttrykket på scenen, selv om det kan bli litt vel spesielt for noen. Det blir også nevnt ett ønske om at låta skulle «tatt av» mer.

Poeng: 66


Latvia – Sudden Lights – Aijā

Dette er en låt mange ikke skjønner seg på. Den er masete, og bruker en del slitsomme lydeffekter, og har en slitsom beat. På den positive siden fremheves stemmen til vokalisten, og det dras en sammenligning mot Bergensk rock.

Poeng: 39


Portugal – Mimicat – Ai Coração

Her er det flere som elsker at Portugal er tro mot seg selv og sin musikkultur, og at de gir blanke i hva alle synes. Mimicat blir beskrevet som en kul artist, og låta som både forfriskende, heftig, masete og litt slitsom. Mimicat blir også sammelignet med det norske bandet Katzenjammer.

Poeng: 59


Irland – Wild Youth – We Are One

We Are One er en låt som får både ris og ros. Risen er at den er blodfattig, at den ikke fenger, at de prøver å ære U2 uten å lykkes, eller at boyband er ut. Rosen ar at det er en skikkelig feelgood-låt som skaper godt humør og at refrenget har gode vibber av arenarock.

Poeng: 62


Kroatia – Let 3 – Mama ŠČ!

Denne låta splitter teamet. Her er det 1’ere og 10’ere om hverandre! Låta engasjerer i alle fall. Noen kan ikke fordra den, men liker at det er plass til den i ESC, mens andre synes den er fantastisk fengende. Andre ting som blir nevnt om Mama ŠČ! er at den må jo være årets rareste bidrag, at det er herlig satire og at den har ett refreng som setter seg!

Poeng: 49


Sveits – Remo Forrer – Watergun

Det er stor enighet i teamet at Remo synger bra og at han har en flott stemme. Låta får fine skussmål, det nevnes både god dynamikk og god dramatikk, men flere henger seg opp i teksten. Det kan virke kalkulert å sende en låt med en slik tekst nå.

Poeng: 62


Israel – Noa Kirel – Unicorn

Den dramatiske starten fanger oppmerksomheten. Noa synger veldig bra, og har den rette attityden til en låt som denne. Låta blir beskrevet som kul og fengende og får skryt for innslag av strykere. Noen får dessverre en hang-up på teksten, som de ikke skjønner seg på. Eller er det en låt som har vokst mye på menge og som spås en plass i topp 10.

Poeng: 81


Moldova – Pasha Parfeni – Soarele şi Luna

Soarele şi Luna er en av få låter i årets heat som har godt med etniske elementer og det dras frem som veldig positivt hos teamet vårt. Det er aldri feil med fløyte i Eurovision. Låta blir beskrevet som fengende med godt driv, men også som repeterende.

Poeng: 72


Sverige – Loreen – Tattoo

Elsker! Dette var kommentaren fra ett av teammedlemmene våre, og det ser ut til at det er flere som får godfølelsen av Tattoo. Den er sen stor favoritt hos mange og beskrives bl.a. som så rå og naken at den treffer rett i hjerterota. Til tross for høye poeng, er det også noen som ikke er så begeistret for låta. De mener Tattoo er sær og innadvendt, og det slites med diksjonen til Loreen.

Poeng: 113


Azerbaijan – TuralTuranX – Tell Me More

Tural og Turan vekker både begeistring og negative følelser. Det blir nevnt at Tell Me More ikke treffer forventingene teammedlemmet har til Azerbaijanske låter. Ellers blir superlativer som sjarmerende og behagelig trukket frem, og den tydelige Brit-pop inspirasjonen skaper begeistring.

Poeng: 45


Tsjekkia – Vesna – My Sister’s Crown

Her digges både budskap og låt. Spesielt budskapet blir fremhevet her, det likes at de setter fokus på kvinner som støtter kvinner. Låta kan til tider bli litt heseblesende, men har flotte partier som trekker opp. Hadde sannsynligvis konkurrert om seier hvis den hadde representert Ukraina,

Poeng: 67


Nederland – Mia Nicolai & Dion Cooper – Burning Daylight

Årets Nederlandske bidrag har med seg Duncan Laurence som komponist, noe som kan høres i låta. Dessverre blir ikke Burning Daylight like godt likt som Arcade. Låta blir beskrevet som vakker, men forglemmelig.

Poeng: 65


Finland – Käärijä – Cha Cha Cha

Om Norge har det perfekte bidraget til å starte denne semifinalen, har jaggu Finland bidraget til å avslutte den. Her går vi ut med ett bang! Dette er tøft, fengende, «in your face» fra starten og den har ett refreng som biter seg fast. Flere nevner at de ikke skjønte så mye av låta første gangen de hørte den, men at den har vokst på dem. Som Käärijä selv sier «It’s crazy, It’s party!»

Poeng: 108

Resultat –

PlasseringLand Poeng
1Sverige113
2Finland108
3Norge108
4Israel81
5Moldova72
6Tsjekkia67
7Malta67
8Serbia66
9Nederland65
10Irland62
11Sveits62
12Portugal59
13Kroatia49
14Aserbajdsjan45
15Latvia39
  • Finland fikk 5 x 10 poeng, mot Norges 4 x 10 poeng (samme antall 12 poeng)
  • Tsjekkia fikk 1 x 12 poeng, mot Maltas 0 x 12 poeng
  • Irland fikk 2 x 8 poeng, mot Sveits 1 x 8 poeng (samme antall 10 poeng)

Våre ti finalister blir da: Sverige, Finland, Norge, Israel, Moldova, Tsjekkia, Malta, Serbia, Nederland og Irland som kaprer den siste plassen med en 8’er mer enn Sveits.

Vurderingen av semifinale 2 kommer lørdag 6. mai, mens vurderingen av finalebidragene kommer søndag 7. mai. Følg med!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien