ESC Norge vurderer semifinale 2

Foto: Chloe Hashemi/EBU

I denne artikkelserien har team-medlemmer fra ESC Norge vurdert årets 37 Eurovision-låter. Vurderingene presenteres i tre artikler, semifinale 1, semifinale 2 og finalebidragene. Hvilken låt når toppen i vår vurdering? Og hvordan gjør Alessandra det?

Neste uke er det endelig tid for årets Eurovision-uke. Tirsdag 9. mai går den første semifinalen av stabelen, der Alessandra er først ut. Torsdag 11. mai avholdes den andre semifinalen, mens lørdag 13. mai er det klart for årets store finale i Eurovision Song Contest i Liverpool. Sendingene starter klokken 21.00.

I denne artikkelen har vi sammenfattet et avsnitt om hver låt. Dette er basert på kommentarer fra teamet. Poengene er de vanlige Eurovision-poengene 1-8, 10 og 12. Under den enkelte låt presenteres poengsummen, og resultatlisten presenteres til slutt i artikkelen.

Låtene er vurdert av Endre, Magnus, Tone Maria, Charlotte, Mandy, Tommy, Knut Olav, Morten, Jonathan, Kristian og Heidi. Det vil si at toppscore vil være 132 poeng.

Låtene ble vurdert før prøvene.

Låtene i semifinale 2

DANMARK – Reiley – Breaking My Heart

Både Reiley og låta er sjarmerende og søte, men kanskje litt for trygt og safe fra Danmark i år? Til tross for litt ustødig vokal og at låten er generisk og overprodusert, fenger den godt. Den tipper begge veier på poengskalaen her, og en del har den midt på treet. Noen kan fint ha den på spillelista på Spotify, andre blir i godt humør av den.

Poeng: 67

ARMENIA – Brunette – Future Lover

Future Lover er en populær låt i teamet, men den når ikke helt opp. Den har fått stemplet superbra og herlig, men samtidig pirkes det på dårlig tekst og tam beat. Det kommenteres også at den er litt oppstykket, og at rapdelen ødelegger en ellers fin låt. At det synges på armensk mot slutten, blir veldig godt tatt i mot. Det er til og med ytret ønske om at hele låten kunne vært på armensk.

Poeng: 80


ROMANIA – Theodor Andrei – D.G.T. (Off And On)

D.G.T. (Off And On) er dessverre ingen stor favoritt i teamet. Flere mener at dette er årets svakeste låt, og at den er veldig heseblesende. En kommentar er at det egentlig er en kul låt, men den faller dessverre gjennom.

Poeng: 20


ESTLAND – Alika – Bridges

Bridges er en fin ballade med en fin oppbygning. Flere mener Alika er mye bedre enn låta, og at stemmen hennes hadde fortjent en bedre låt. Det kommenteres også at låta er dørgende kjedelig, og at den mest sannsynlig ikke vil bli husket.

Poeng: 55


BELGIA – Gustaph – Because Of You

En gjenganger er overraskelsen over at Because Of You vant i Belgia, men i samme setning nevnes det at den har vokst veldig. Gustaph er knallsterk vokalt og sjarmerende på scenen, og låta er ett fyrverkeri. Den beskrives som funky og dansbar, med mye humør, men samtidig som slitsom og masete.

Poeng: 60


KYPROS – Andrew Lambrou – Break A Broken Heart

Denne dramatiske popballaden bare roper Eurovision. Stemmen til Andrew og drivet i låten fenger, og det er en god dynamikk i låten og refrenget. Andrew er en habil sanger, men denne låta blir kanskje litt for vanlig og generisk for ham?

Poeng: 75


ISLAND – Diljá – Power

Hvorfor gjør den islandske låta det så dårlig på oddsen? Island har kommet med en god låt, og en skikkelig god artist som bærer låta godt! Kan det være fordi Dilja roper mer enn hun synger, og derfor blir låten litt slitsom?

Poeng: 56


HELLAS – Victor Vernicos – What They Sey

What they Sey er en småkoselig låt som godt kan gå på repeat, en låt som gir Ed Sheeran-vibber. Stemmeprakten til Victor og melodien imponerer, mens låtteksten gjør det ikke. Og det nevnes at det erkegreske savnes. Gi oss OPA!

Poeng: 53POLEN – Blanka – Solo

Fengende sursang! Så dårlig at det blir bra! Herlig rytme! Sommerlåt! Bejbahh!

Poeng: 54


SLOVENIA – Joker Out – Carpe Diem

Slovenia overrasker i år. Carpe Diem er frisk, fengende og ungdommelig. Herlig energi i denne låta, og refrenget blir dratt frem som veldig godt. Gutta virker utrolig sjarmerende og karismatiske. Pluss for at de synger på morsmål, minus for at det blir litt rotete.

Poeng: 75


GEORGIA – Iru – Echo

Her får Georgia skryt for å gjøre noe nytt. Dette er jo faktisk hørbart, og det er utrolig stilig med georgiske toner. Låta blir beskrevet som spennende og bra produsert og vokalen som solid. Det savnes litt dynamikk i låta, og til tider kan det høres veldig skingrende ut. En av team-medlemmene har hengt seg opp i tikkelyden i verset, og sier den driver han til vanvidd!

Poeng: 61


SAN MARINO – Piqued Jacks – Like An Animal

Kul og kompetent indierock! Her er det god tilbakemelding på melodilinja og riffet og hvordan bandet ser ut, men ellers er dette en låt som havner godt ned på lista til de fleste. Kommentarer som gis er repeterende, flat, masete, litt intetsigende og anonym.

Poeng: 41


ØSTERRIKE – Teya & Salena – Who The Hell Is Edgar?

Utrolig morsom og humoristisk låt gjort på riktig måte. Kul og fengende og en av de låtene i år med refreng som sitter og som er lett å huske. Dette er riktignok en låt som er avhengig av noe visuelt og en god staging. Noen mener det «opera»-inspirerte partiet i låten trekker ned, mens andre mener det tilfører noe ekstra.

Poeng: 95


ALBANIA – Albina & Familja Kelmendi – Duje

Balkansk drama som berører, det er dramatisk og herlig etnisk. Positivt at Albania er tro til sin musikkultur. Det kommenteres at det er overraskende at denne låta ligger så langt nede på oddsen, den er jo så spennende. Rørende at hele familien er med på scenen. Samtidig brukes ord som gnålete og altfor intens.

Poeng: 54


LITAUEN – Monika Linkyté – Stay

Monika har en utrulig fin stemme, men låta beskrives som ett langt gjesp. Låt og styling får Monika til å virke tantete og eldre enn hun er. Andre mener låta gir den samme følelsen som Maro fra Portugal ga i fjor. Det trekkes frem at det er ett stort pluss at koristene inkluderes så bra, og refrenget med de litauiske frasene får positiv tilbakemelding.

Poeng: 68

AUSTRALIA – Voyager – Promise

For ett forfriskende bidrag fra «down undah»! Herlig synth, herlig gitarsolo og ikke minst herlige rocka elementer. Vokalisten Danny har en flott stemme som passer veldig godt til denne låta, og resten av bandet har akkurat den energien som trengs på Eurovision-scenen. Og så var det de negative tilbakemeldingene; Altfor rotete, litt for mange sjangre i en låt og oppstykket.

Poeng: 61

Resultat –

PlasseringLand Poeng
1Østerrike95
2Armenia80
3Slovenia75
4Kypros75
5Litauen68
6Danmark67
7Australia61
8Georgia61
9Belgia60
10Island56
11Estland55
12Albania54
13Polen54
14Hellas53
15San Marino41
16Romania20
  • Slovenia fikk 2 x 12 poeng, mot Kypros’ 1 x 12
  • Australia fikk 1 x 12 poeng, mot Georgias 0 x 12 poeng
  • Albania fikk 2 x 8 poeng, mot Polens 1 x 8 poeng (samme antall 10 poeng)

Våre finalister blir da Østerrike, Armenia, Slovenia, Kypros, Litauen, Danmark, Australia, Georgia, Belgia og Island.

Vurderingen vår av semifinale 1 kan du lese HER

Vurderingen av finalebidragene kommer søndag 7. mai. Følg med!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien