ESC Norge vurderer finalebidragene

Foto: Sarah Louise Bennett/EBU

I denne artikkelserien har team-medlemmer fra ESC Norge vurdert årets 37 Eurovision-låter. Her vurderes bidragene fra «big 5» og fjorårets vinner, Ukraina.

Neste uke er det endelig tid for årets Eurovision-uke. Tirsdag 9. mai går den første semifinalen av stabelen, der Alessandra er først ut. Torsdag 11. mai avholdes den andre semifinalen, mens lørdag 13. mai er det klart for årets store finale i Eurovision Song Contest i Liverpool. Sendingene starter klokken 21.00.

I denne artikkelen har vi sammenfattet et avsnitt om hver låt. Dette er basert på kommentarer fra teamet. Poengene er de vanlige Eurovision-poengene 1-8, 10 og 12. Under den enkelte låt presenteres poengsummen, og resultatlisten presenteres til slutt i artikkelen.

Låtene er vurdert av Endre, Magnus, Tone Maria, Charlotte, Mandy, Tommy, Knut Olav, Morten, Jonathan, Kristian og Heidi. Det vil si at toppscore vil være 132 poeng.

Låtene ble vurdert før prøvene.

Låtene som er klare for finalen:

FRANKRIKE – La Zarra – Évidemment 

Her hagler superlativene! Dette er stilig, elegant, det har klasse og stil og det er ren magi. La Zarra er helt perfekt for denne låta, eller er det låta som er perfekt for La Zarra? Oppbygningen fra det erkefranske chanson-verset til de fengende discorytmene i refrenget er fantastisk. En dark horse som kan gi oss Eurovision 2024 i Frankrike. Her hviler mye på staging og fremførelse, men om det blir noe liknende det de presenterte i videoen, blir denne åpenbart farlig. .

Poeng: 115

TYSKLAND – Lord Of The Lost – Blood & Glitter

Endelig stiller Tyskland med noe som føles Tysk! Industriell metal er ikke akkurat en gjenganger i Eurovision, så det føles forfriskende når sjangeren er med. LoTL stiller med superfengende og herlig metall, som treffer der den skal. I alle fall hos noen av oss. Hos resten er dette bare bråk, støy og dårlig. Det blir også ytret ett ønske om at låta skulle blitt sunget på tysk. Mest Eurovision-esk kommentaren var: Jeg har glitter i blodet, så «Blood and glitter» funker fint!

Poeng: 64

ITALIA – Marco Mengoni – Due Vite

I år kjører Italia safe, og gjør slikt Italia kan. De sender en kjekk mann med en stor ballade. Dette faller godt i smak hos majoriteten av teamet, og det kommenteres at Italia leverer som alltid. Due Vite blir karakterisert som fantastisk, nydelig, balsam for sjela og at det er kvalitet. Minoriteten synes den er fin, men forutsigbar, litt midt på treet og lite original.

Poeng: 99

SPANIA – Blanca Paloma – EAEA

EAEA er låta du umiddelbart hører at er fra Spania, og det skal de ha cred for. De stiller med det spanskeste av det spanske, men samtidig gjør de det moderne. Låta oser kvalitet, originalitet, særegenhet og gjøres på en kunstnerisk måte. Stemmen til Blanca får gode skussmål og denne nevnes også som en dark horse. Den mer negative responsen på EAEA er at den blir slitsom å høre på i lengden, er skrikete og enerverende og at den skjærer i ørene.

Poeng: 64

STORBRITANNIA – Mae Muller – I Wrote A Song

Mae har store sko å fylle etter Sams andreplass i fjor, og det sliter hun kanskje litt med? De fleste i teamet synes låta er en kul, catchy, dansbar og fengende poplåt, mens noen mener låta er lite original og en ganske så standard poplåt. Den store spenningen er om hun klarer å gjenskape den kule stemningen i musikkvideoen på scenen i Liverpool. Der formidler Mae budskapet i låta med den rette attityden, men det sås litt tvil om vokalen blir bra nok på scenen.

Poeng: 83

UKRAINA – TVORCHI – Heart Of Steel

All ære til Ukraina for å stille opp i Eurovision på tross av krigen i hjemlandet. Låta de stiller med i år skiller seg sterkt ut fra låtene Ukraina har sendt til Eurovision de siste årene, og det dessverre ikke til det bedre. Heart of Steel blir litt anonym i forhold. Det nevnes at den er for amerikanisert, litt fremmed og utypisk for Ukraina. Beaten i låta oppleves som både sugerende og monoton, og den ender sånn midt på treet for de fleste i teamet.

Poeng: 50

RESULTAT –

PlasseringLand Poeng
1FRANKRIKE115
2ITALIA99
3STORBRITANNIA83
4TYSKLAND64
5SPANIA64
6UKRAINA50
  • Tyskland fikk 2 x 12 poeng, mot Spanias 1 x 12 poeng

TEAM ESCNORGES TOPP TI –

Plassering Land Poeng
1Frankrike115
2Sverige113
3Finland108
4Norge108
5Italia99
6Østerrike95
7Storbritannia83
8Israel81
9Armenia80
10Slovenia75
  • Finland fikk 5 x 10 poeng, mot Norges 4 x 10 poeng (samme antall 12 poeng)

Vi gratulerer La Zarra med topplasseringen i vår vurdering av årets låter!

Teamet i ESC Norge ønsker alle en flott Eurovision-uke! Følg oss for nyheter fra Liverpool, dekking av generalprøver og vorspiel-sendinger før semifinaler og finale.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien