Annonsering av de kvalifiserte fra Green Room består!

Foto: Sarah Louise Bennett / EBU

For noen dager siden kom det en twitter-melding fra GJ Koojiman fra The Dutch Eurovision podcast om at det ryktes om endringer i måten landene som kvalifiserer seg til finalen blir annonsert. Det nye systemet for annonsering innebar at alle artistene skulle stå på scenen mens de kvalifisere landene ble ropt opp, fem i gangen, i lignende stil som X-Factor og andre talentkonkurranser. Reaksjonene i fanmiljøet har vært sterke og blandede, flere har mente at dette ville være en brutal måte å annonsere de kvalifiserte og at det kunne være med å undergrave Eurovision Song Contest som låtskriver konkurranse. Andre har sett på det nye systemet som «the name of the game» og «er man med på leken bør man tåle steken».

Metoden ble prøvd ut under ettermiddagens første Dress Rehearsal for første semifinale, og i kveld kom BBC og EBU ut med melding om at produksjonsteamet hadde avggjort at det nye systemet for annonsering skrotes for i år. Dermed, til kanskje både seere, artister og delegasjoners lettelse, vil vi i år som tidligere år få se artistene kunne juble over finaleplass i Green Room sammen med sine delegasjoner. Årsaken for at det nye systemet vrakes ble ikke grunngitt i BBC og EBUs melding, men de lover andre nye innovasjoner som seerne kan se fram til.

TIX blir ropt opp som første finalist, og er videre til finalen. Foto: EBU / ANDRES PUTTING

«Forandring fryder» eller «don’t fix it if it’s not broken», hva tenker du om at systemet for annonsering beholdes slik vi kjenner det? Bli med i vårt diskusjonsforum på Facebook og si din mening!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien