ODDSEN: Disse 10 tror oddsen går videre til finalen fra første semifinale – kvelden før kvelden!

Foto: Sarah Louise Bennett / EBU

Det er kvelden før kvelden! I morgen står Liverpool i brann og Eurovision sin første semifinale vil holdes. 15 bidrag skal til dyst, og 10 av disse skal videre til finalen av årets Eurovision Song Contest lørdag 13. mai! I kveld har det vært generalprøve, og vi skal se på hvordan oddsen ser ut nå – kvelden før kvelden!

Sist gang vi la ut en odds om semifinale en var den 01. mai. Slik så det ut da her.

Derfor vil vi dypdykke i oddsen fremover og se om noe endrer seg. Eurovisionworld oppdaterer oddsen sin jevnlig, og er derfor den siden vi bruker.

Semifinale 1: 

Vår egen Alessandra er med i semifinale 1, som går av stabelen tirsdag 9. mai. I denne semifinalen er det 15 land som er med, der 10 av disse skal videre til en finale.

Slik det ser ut nå ser det ut som at de som er favorittene til å gå videre til en finale er Finland (96 %), Sverige (96 %), Norge (96 %), Israel (96 %), Tsjekkia (92 %), Moldova (91 %), Serbia (78 %), Sveits (73 %), Kroatia (68 %) og Portugal (68%).

Finland, Sverige, Norge og Israel er de som topper her med 96 prosent, etterfulgt av Tsjekkia og Moldova som også har en stor sjanse til å gå videre. Portugal ligger på 10. plassen med 68 prosent sjanse. Nederland er i følge oddsen den største utfordreren til å ta en finaleplass med henholdsvis 58 prosent sjanse til å gå videre.

Malta, Latvia, Irland og Aserbajdsjan tar de siste plassene.

Man ser her at oddsen ikke har endret seg så mye plasseringsmessig, men at de som har ligget i topp 10 har bare økt sjansene sine til å gå videre i morgen kveld.

Vi har intervjuet mange av årets Eurovision-artister. Bli bedre kjent med dem her!

Hele bildet:

Årets favoritt i år så lang på oddsen er Sverige med hele 41 % sjanse for å vinne. Etterfulgt av Finland og Frankrike med henholdsvis 23 % og 7 % sjanse. Her ser man siden sist at Sverige har tapt noen prosentpoeng, mens Finland har økt noen. Frankrike har klatret opp til tredje plass på oddsen. Ukraina og Spania følger etter på en 4 og 5 plass. Norge ligger på en sterk 6. plass med 3 prosent sjanse til å vinne. 

Vi kommer til å komme med flere oppdateringer da mye kan endre seg den neste uka med generalprøvene, og etter showene har blitt gjennomført. Følg med!

Del:
Relaterte artikler