I kveld skjer det!

Alessandra
Foto: Mandy Pettersen / ESC Norge

I kveld braker det løs i M&S Bank Arena Liverpool! 15 land, deriblant Norge, skal konkurrere om ti finaleplasser i lørdagens store Eurovision-finale. 

Storbritannia arrangerer årets Eurovision Song Contest på vegne av Ukraina som vant Eurovision 2022 i Italia med låten «Stefania». Årets programledere er den ukrainske sangeren Julia Sanina, tv-programlederen Graham Norton, den britiske skuespilleren Hannah Waddingham og den britiske artisten Alesha Dixon. 

Det ukrainske rockebandet «The Hardkiss», med vertinnen Julia Sanina som vokalist, åpner første semifinale. Andre artister som skal fremføre i første semifinale er Rita Ora, Alyosha (Ukraina 2010) og Rebecca Fergusson.  

Semifinale 1 begynner kl. 21:00 i kveld. Den kan sees på NRK1 og NRK TV. Norge har fått æren av å åpne showet og Alessandra er første artist på scenen. Finland og Käärijä avslutter showet med låten «Cha cha cha».

Alle de 15 landene som skal på scenen i kveld er:

 1. Norway: Alessandra – Queen of Kings
 2. Malta: The Busker – Dance (Our Own Party)
 3. Serbia: Luke Black – Samo mi se spava
 4. Latvia: Sudden Lights – Aijā
 5. Portugal: Mimicat – Ai Coração
 6. Ireland: Wild Youth – We Are One
 7. Croatia: Let 3 – Mama ŠČ!
 8. Switzerland: Remo Forrer – Watergun
 9. Israel: Noa Kirel – Unicorn
 10. Moldova: Pasha Parfeni – Soarele și Luna
 11. Sweden: Loreen – Tattoo
 12. Azerbaijan: TuralTuranX – Tell Me More
 13. Czechia: Vesna – My Sister’s Crown
 14. Netherlands: Mia Nicolai & Dion Cooper – Burning Daylight
 15. Finland: Käärijä – Cha Cha Cha

SLIK STEMMER DU 

I år er det en stor endring i stemmeordningen og det er det opp til publikum å bestemme hvem som skal videre til finalen. Det er kun publikumsstemmer som gjelder under de første to semifinalene. I finalen teller både publikumstemmene og jurystemmene 50 prosent.

I tillegg, for første gang i historien, vil også seere fra land som ikke er med i Eurovision, få muligheten til å stemme på sine favoritter. Denne endringen gjelder både semifinalen og finalen. I første semifinale skal også tre av «de fem store» landene stemme: Frankrike, Tyskland og Italia.

I Norge kan man stemme ved å ringe 829 69 6 og deretter taste deltakernummer, eller ved å sende SMS til 26900 med deltakernummer. 

LAST NED STEMMESKJEMA OG BINGO

Vil du rangere dine favoritter? Vi i escNorge har laget stemmeskjema og bingo. De kan du laste ned her.

Håper alle skal kose seg med årets Eurovision! Følg oss på ESC Norge for nyheter utover i uka, og kom gjerne med kommentarer på våre sosiale mediekanaler. 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien