ODDSEN: Disse 10 tror oddsen går videre til finalen fra andre semifinale – kvelden før kvelden!

Foto: Sarah Louise Bennett / EBU

Det er kvelden før kvelden! I morgen er det duket for den andre semifinalen i årets Eurovision. 16 bidrag skal til dyst, og 10 av disse skal videre til finalen av årets Eurovision Song Contest lørdag 13. mai! I kveld har det vært generalprøve, og vi skal se på hvordan oddsen ser ut nå – kvelden før kvelden av den andre semifinalen!

Sist gang vi la ut en odds om den andre semifinalen var den 02. mai. Sjekk ut hvordan det så ut her.

Derfor vil vi dypdykke i oddsen fremover og se om noe endrer seg. Eurovisionworld oppdaterer oddsen sin jevnlig, og er derfor den siden vi bruker.

Får oddsen riktig igjen?

Så kan man stille seg spørsmålet om oddsen kommer til å forandre seg mye de neste 24 timene, og om de får full pot igjen? I semifinale en gikk de 10 låtene de hadde spådd i toppen videre.

Semifinale 2: 

I den andre semifinalen har er det landene Danmark, Armenia, Romania, Estland, Belgia, Kypros, Island, Hellas, Polen, Slovenia, Georgia, San Marino, Østerrike, Albania, Litauen og Australia som deltar. Det er altså 16 land som er med, der 10 av disse skal videre til en finale.

Slik det ser ut nå ser det ut som at de som er favorittene til å gå videre til en finale er Østerrike (93 %), Australia (90 %), Kypros (89 %), Armenia (88 %), Slovenia (86 %), Litauen (83 %), Georgia (82 %), Belgia (80 %), Polen (77 %) og Estland (53 %).

Østerrike troner på toppen av oddsen til semifinale 2 med 93 prosent sjanse til å gå videre, etterfulgt av Australia og Kypros. Estland ligger på en 10. plass med 53 prosent sjanse. Danmark og Albania er de største utfordrerne til å ta en finaleplass med henholdsvis 52 prosent og 44 prosent sjanse til å gå videre.

Ut fra oddsen til semifinale to virker det som at dette kommer til å bli en jevnere semifinale enn semifinale 1. Siden sist har det også skjedd endringer med at Polen har kommet opp blant topp 10, mens Hellas har falt drastisk på oddsen til en 13 plass. Man kan også se på oddsen at mange bettingselskaper tror Estland går videre, men noen tror også at Danmark og Hellas kan klare å kapre plassen.

Hellas, Island, Romania og San Marino tar de siste plassene, men det ser ut som at dette kommer til å bli en jevnere semifinale.

Vi har intervjuet mange av årets Eurovision-artister. Bli bedre kjent med dem her!

Hele bildet:

Årets favoritt i år så lang på oddsen er Sverige med hele 48 % sjanse for å vinne. Det betyr at Sverige har klart å gått opp 7 prosentpoeng siden i går kveld. De er fortsatt etterfulgt av Finland og Ukraina med henholdsvis 20 % og 7 % sjanse å vinne. Finland har derfor sunket 3 prosentpoeng siden i går, mens Ukraina har klatret opp på 3 plass igjen. Frankrike og Spania følger etter på en 4 og 5 plass. Norge ligger på en 7. plass med 3 prosent sjanse til å vinne. 

Vi kommer til å komme med flere oppdateringer da mye kan endre seg denne uka med generalprøvene, og etter showene har blitt gjennomført. Følg med!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien