Spennende nyheter fra Færøyene

Reiley. Foto: Alexander Gjørøy / ESC Norge

Den færøyske kringkasteren KVT planlegger å søke om eget medlemskap i EBU, med Eurovision Song Contest som mål.

Etter Reiley fra Færøyene representerte Danmark i årets Eurovision Song Contest, har den færøyske kringkasteren fått «blod på tann». De øyner nå en mulighet til at øya kan få delta som selvstendig stat i Eurovision, og starter med en søknad om uavhengig EBU-medlemskap. Planen er å sende søknaden før årets sommerferie.

Vårt endelige mål med denne søknaden er færøysk deltagelse i Eurovision Song Contest. EBU-medlemskap er det første steget. Hvis vi får dette, er vårt neste mål Eurovision. Konkurransen er for øyeblikket kun for uavhengige stater, men kanskje vi kan få et slags assosiert medlemskap først, og så kan vi jobbe derfra. Til neste vår forventer jeg at vi vil ha en mye klarere idé om sjansene våre.

KvF-sjef Ivan Niclasen.


Færøyene er et selvstyrt territorium i kongeriket Danmark. For å bli med i EBU må landene være medlemmer av enten ITU (International Telecommunications Union) eller Europarådet. Færøyene er per dags dato ikke medlem av disse som et uavhengig territorium, men som en del av kongeriket Danmark.

Følg oss for flere nyheter om en eventuell færøysk deltagelse i Eurovision.

Kilder:

KVT

EscToday

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien