Romania – hvorfor kom de på 36.plass?

Foto: Corinne Cumming - EBU

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

Ett tidligere startnummer enn San Marino reddet vår rumenske venn Theodor Andrei fra den forsmedelige sisteplassen, men hvor mye mindre det er å komme på nest-siste-plass med 0 poeng kan vel diskuteres.

«D.G.T (Off And On)” het låten hans og de som stemte var bare «off» for å si det sånn og det var vel ikke akkurat veldig overraskende at de følte slik.

Jeg traff Theodor på Meet & Greet og han var en hyggelig kar som jeg fikk litt sympati for, han har utvilsomt talent, men av og til bør man la talentet sitt utvikles en god del mer før man deltar i en slik konkurransen som ESC.

For selv om han har vunnet mange konkurranser i hjemlandet Romania og har skapet fullt av premier ifølge ham selv er en deltagelse på den store scenen ESC er en helt annen liga for de aller fleste.

Selv med en god vokal og ett show som i motsetning til det han viste i den rumenske finalen virket sånn passe bra tilpasset låten ble det hele ganske så amatørmessig i de fleste øyne er jeg redd.

For det første hadde han ikke helt bestemt seg for hva slags låt han skulle stille med og da ble det et sammensurium av en låt, men i bunn ligger det egentlig en ikke altfor håpløs låt.

Men, det endte altså opp med en opptreden som egentlig ikke går noen veier og jeg forstår at de som stemte ikke fant tilstrekkelig i låten til å mene at dette var noe å stemme på.

Mye mulig at et show som var mye strammere og mer i kontakt med låten kunne gitt Theodor noen få poeng, nå er han den første rumenske artisten med null poeng, vi får håpe det gir ham like mye suksess som det gjorde for Jahn Teigen i det minste.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien