Ny musikk fra Melodifestivalen-artister

Smash Into Pieces - Foto: Kristian Sognli / ESC Norge

Det er fredag, og det betyr ny musikk! Her får du oversikt over låtene som har kommet ut denne fredagen og forrige.

Her er det nye låter både fra artister som var med i årets Melodifestival og artister som har vært med tidligere.

Spotify-spilleliste med alle låtene som har kommet ut i juni finner du nederst i artikkelen.

Utgivelser fredag 30. juni

Smash Into Pieces – Flow

Rockebandet fra Örebro debuterte i år med låta «Six Feet Under», og havnet på en hederlig tredjeplass. Her kommer guttas første singel siden deltagelsen i Mello.

Casanovas – Ut I Natten

Dansebandet Casanova stilte opp i årets konkurranse med låta «Så kommer känslorna tillbaka», og er nå i full gang med sommerturne rundtomkring i Sverige. Samtidig tar de seg tid ril å slippe ny musikk, og nå har de sluppet «Ut I Natten».

Tusse – Home

Etter seieren i Melodifestivalen i 2021 med låten «Voices» har Tusse blitt en populær artist i Sverige. Han har bl.a. bidratt med låten «I Wanna Be Someone Who’s Loved» i Netflix-serien Young Royals. Nå er han ute med sin nye låt «Home». Vi intervjuet Tusse før han reiste til Rotterdam for å representere Sverige i Eurovision, og det kan du se her.

Danny Saucedo feat. Mapei – Ingen e Som Solen

Danny ligger ikke på latsiden i sommer! Kanskje han fikk ny giv etter han ble valgt inn til Melodifestivalens Hall of Fame i vinter? Tidligere i måneden slapp han låten Havanna med Alvaro Estrella, og nå kommer han med låten Ingen e Som Solen sammen med Mapei -(Jacqueline Mapei Cummings, svensk-amerikansk rapper og sanger)

Omar Rudberg – Happier

24 ar gamle Omar har tre Mello-deltagelser bak seg, to som soloartist og en sammen med gruppa FO&O. Etter han gikk solo har han gitt ut flere låter og har som Tusse, bidratt med musikk til serien Young Royals.

LIAMOO – One More Time

Liamoo er heller ingen nykommer på Mello-scenen. Han har deltatt som artist tre ganger og som låtskriver på låten «Royals» som ble sunget av Paul Rey i årets konkurranse. Nå slipper han egen låt for første gang på ett år, den dansbare sommerlåten «One More Time».

Anis Don Demina – Innan Solen Går Ned

Anis Don Deminas debut i Melodifestivalen var i 2018 da han spilte saxofon til Samir & Viktors låt «Shuffla», og i 2019 og 2020 deltok han som artist. I 2021 var han programleder for den andra delfinalen av Melodifestivalen sammen med Oscar Zia. Nå er Don Demina ute med en energisk sommerlåt.

Charlotte Perelli – You’re The Voice

Fru Perelli etablerte seg godt som artist da hun vant Eurovision i 1999 og har gitt ut utallige låter siden det. Nå er det en stund siden hun kom med ny musikk, men nå har hun spilt in en coverversjon av John Farnhams «You’re The Voice».

Utgivelser fredag 23. juni

Emil Assergård – Vill bara ha en öl

Emil deltok i Mello i 2021 med låten «Om allting skiter sig», og har etablert seg som en folkekjær artist som turnerer land og strand i Sverige. Vi tok en liten prat med han før han skulle være med i Melodifestivalen, og det kan du se her.

Björn Skifs – Sommarvisa

Det er en stund siden Björn Skifs var med i Melodifestivalen nå, hele 42 år, men han er «still going strong». Nå har han gjort noe han ikke har gjort før, nemlig å spille inn ei sommervise. Visa er en varsom og vakker hyllest til sommeren, livet og vennskap.

Jan Johansen – Stockholm

Jan Johansen står bak en av de mest populære låtene fra Melodifestivalens historie “Se på mig”. Nå er han ute med sin nye singel “Stockholm”, en hyllest til hans hjemby. En vakker melodi sammen med en stemningsfull svensk tekst gir oss ett kjærlighetsfylt bilde av Stockholm en vårdag.

Charlotte Perelli – Love is a Losing Game

Charlotte Perelli ga ut låt i forrige uke også. Da var det en coverversjon av Amy Winehouse’s «Love is a Losing Game»

Lucianoz – Inget Stopper Oss Nu (Bonus)

Lucianoz eller Luciano Axelsson som han heter, har ikke deltatt som artist i Melodifestivalen, men var ett av pauseinnslagene i årets semifinale. Der hyllet han Pernilla Wahlgren og låten ”Piccadilly circus” som ble valgt inn i Hall of Fame. Nå er han ute med sin versjon av «Inget stoppar oss nu», skrevet av Lasse Holm og Ingela Forsman.

Stiko Per Larsson – Hemstad (utgitt 9. juni)

Stiko Per Larsson var med i Mello i 2018 med låten «Titta vi flyger», som ikke kvalifiserte seg til finalen. Han har gitt ut syv album og ett tyvetalls singler, og er nå ute med sin første låt siden 2021.

Spilleliste med alle låter gitt ut i juni -23

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien