SVT har valgt vertsby

Malmö Arena - Foto: Alexander Gjørøy

I dag ble det klart at det er Malmø som får det ærefulle oppdraget med å arrangere Eurovision Song Contest 2024.

Etter Loreen vant ESC i Liverpool har diskusjonene gått heftig om hvor i Sverige Eurovision skal arrangeres til neste år. Og etter ett par uker med venting etter fristen for å melde seg på i kampen om å få arrangere verdens største musikk konkurranse utløp, er det nå klart at det blir i Malmø Arena og at datoene blir 7,9 og 11 mai.

Dette blir tredje gang Malmø arrangerer Eurovision Song Contest. I følge Aftonbladet var det en helhetsvurdering som gjorde at byen ble tildelt neste års konkurranse.

Velkommen til Malmø!


Å få ønske alle deltagerland velkommen til Malmö er fantastisk morsomt og meningsfylt. Millioner av TV-seere vil følge sendingene fra Sverige. Eurovision Song Contest fyller en spesielt viktig funksjon i disse krigstider i Europa og det er med stor respekt vi tar på oss arrangementet. Malmö er en kreativ by med et rikt kulturliv som kan skape en musikkfestival for hele Europa på en bærekraftig måte, ikke minst økonomisk, fordi arena, kommunikasjon og logistikk allerede er på plass.

SVT:s vd Hanna Stjärne

Vi gratulerer Malmø med oppgaven!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien