Slovenia – hvorfor kom de på 21.plass?

Foto: Corinne Cumming - EBU

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

Den greia med at noen land for veldig godt betalt hos en av jurygruppene og heller dårlig fra en annen gjør at noen land egentlig ender lenger ned enn de burde på en måte og våre slovenske venner ble offer for dette i år.

Hos juryen kom de på 19.plass og hos folket 16.plass, men til sammen ble det likevel «bare» 21 plass, noe som kanskje var lavere enn hva de selv hadde trodd det skulle bli, dog de slo Albania med bare 2 poeng så det kunne gått verre.

«Carpe Diem» sang Bojan, Jure, Kris, Jan og Nace i gruppen Joker Out og det gjorde de på slovensk og beviste at man ikke må synge på engelsk for å gjøre suksess i ESC og det er alltid en god ting å ta med seg.

De kom på 5.plass i sin semifinale så slikt sett var det kanskje litt skuffende at de til slutt endte såpass langt ned, men vi må huske at de kom fra semifinale 2 og de antatt sterkeste låtene var vel stort sett samlet i semifinale 1, dog i finalen fikk de toppscore fra sine naboland Kroatia og Serbia så naboskapene lever fortsatt veldig i vår elskede konkurranse.

Vi ble servert fargerik glad pop-rock fra gutter som definitivt hadde tatt seg et sjarmekurs og uten tvil fått bestått på akkurat det kurset.

Vokalt er det innenfor og de fremstår som en gruppe med den dynamikken en slik gruppe skal ha og slik sett er det egentlig lite å trekke på det vi ser.

Mulig bruk av slovensk trakk ned for noen og låten de fremførte var muligens ikke den mest spennende vi har hørt fra dette landet, den var en ganske standard låt fra den typen musikk.

Man kunne kanskje også ha et litt mer stramt show, det ble til tider litt for løssluppent, de var uten tvil veldig glade for å få opptre på denne scenen denne kvelden og man kunne se at de storkoste seg.

Dette landet har ikke «plaget» oss med å kvalifisere seg til finalen altfor mange ganger, men ifølge statistikken de siste årene vil de kvalifisere seg til finalen neste år før de får to år utenfor den, vi får se om denne statistikken er til å stole på da.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien