Sveits – hvorfor kom de på 20.plass?

Foto: Corinne Cumming - EBU

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

Vår sveitsiske venn Remo Forrer kom seg til finalen med en 7.plass i sin semifinale og det må sies å være en bra plassering all den tid låten hans kanskje hadde mer jury-potensiale enn folkelig potensiale.

For når dommen for låten «Watergun» skulle gjøres opp poengmessig etter finalen viste det seg at juryene med ett poeng unntak var dobbelt så glad i denne låten som folket.

Dette landet hadde ett tungt tiår på 2010-tallet med få finaleplasser, mens neste tiår så lang har vært veldig bra med finaleplasser hvert år og pallplasseringen for to år siden viser vel at de kanskje har funnet formelen og formelen virker å være unge menn til å synge bidraget sitt noe 21 år gamle Remo må sies å være.

Låten han sang kan vel ikke sies å være blant de mest spennende vi noen gang har hørt, den er vel litt mer 13 på dusinet-typen, men så gjør de det smarte trekket at de velger på øverste hylle når det gjelder hvordan låten skal fremstå på TV-skjermen.

Dette gjorde låten mye mer interessant etter min mening og selv om dette var et litt vel mørkt nummer stod det tilstrekkelig ut for at tilstrekkelig mange stemte på det og at låten i hvert fall kom seg til en finale.

Der var det nok litt for mange mye sterkere låter til at denne låten skulle stå nok ut til å gjøre det helt store og da kommer man likevel såpass langt ned på resultatlisten.

Unge herr Forrer hadde en upåklagelig vokal og hadde vel også den rette innlevelsen i fremføringen, men skulle vel hvis han hadde ønsket å komme seg høyere på resultatlisten hatt en mer spennende og unik låt enn den han hadde med seg i bagasjen.

Resultatmessig i finalen har dette landet en nedadgående trend så kanskje prøve noe annet enn unge menn neste år?

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien